Follow:

FOOD DIARY #11

Ooh jongens, ik vond het de afgelopen tijd zo lastig om te onthouden dat ik foto’s van mijn eten moest maken. Dat ritme is een beetje verdwenen en elke avond dacht ik neee weer vergeten. Maargoed, ik heb toch nog enigszins een nieuwe Food Diary weten te vullen. Al zijn het meer ontbijtjes en mijn lunch dan dat je avondeten langs ziet komen. Sorry! Ik beloof bij deze dat er over twee weken een lekker volle Food Diary online zal staan!

Ik moest nog even de stad in voordat ik ging werken dus ik besloot ondertussen lekker een broodje bij Bakker Bart te halen. Dit was een heerlijk bartje met een flinke laag pesto, carpaccio, rucola, pijnboompitjes en ik dacht een honing-mosterddressing? In ieder geval iets met mosterd. Lekker dat het was joh!

Normaal gesproken ontbijt ik altijd met kwark en muesli of met kwark en een sneetje brood ernaast. Maar ik merkte dat ik de kwark op deze manier een beetje zat was. Dus ik besloot een keer te ontbijten met twee sneetjes brood; een met heksenkaas en de ander met filet americain.

Ik moet eerlijk toegeven, ik ben echt een vreetzakje. Toen een vriendin vroeg of ik mee donuts ging eten kon ik natuurlijk ook geen nee zeggen. Bij Backwerk hebben ze namelijk deze heerlijke oreo donuts, je moet het echt een keer proberen! Ernaast nam ik een kipstaaf met kaas, alsof een donut nog niet genoeg was..

Mijn vriend kan echt de meest perfecte eitjes bakken en ik dacht ah joh wat hij kan dat kan ik ook! Bij het eerste eitje was ik nog erg hoopvol, maar de tweede viel helaas uit elkaar. Ook de eerste bleek niet zo perfect te zijn. Bij mijn vriend is het namelijk altijd zo dat wanneer je in het eigeel snijdt het vloeibaar wordt. De mijne was hard…. 

Ik besloot in Mei de knop om te draaien en flink gezonder te gaan eten. Dus toen ik boodschappen moest doen gingen er ook alleen maar gezonde dingen in de mand! 

Ik moest alleen eten en had geen zin om te eten dus nam lekker een maaltijdsalade met kip. Wat chilisaus erdoor en ik vind het heerlijk! 

Tja, toe aan een nieuw ontbijt zei ik. Dus ik besloot overnight oats te proberen. Ik mengde de avond ervoor havermout met kwark en deed er wat diepvries ananas bij. In de ochtend nog wat honing en een banaan erdoor en klaar is je ontbijtje! Maar ik weet nou niet zo goed of ik het nou lekker vond of niet.. Ik moest heel erg wennen aan de substantie en ik denk dat de combinatie ananas en honing ook niet zo geslaagd was. 

Inmiddels staat de herkansing klaar; kwark met havermout (verdund met wat water) en diepvries zomerfruit. Eventueel doe ik er vanochtend nog wat nootjes of een banaan bij. Ik zie het wel! Hopelijk is dit een stuk lekkerder!

En als laatst toch nog even een fatsoenlijk hoofdgerechtje. We aten namelijk een heerlijke, simpele homemade curry. Het recept komt komende vrijdag online!

Q: wat eet jij als ontbijt?

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Johanne

  Oh, die donut klinkt echt heerlijk! En dat broodje van Bakker Bart ziet er ook goed uit. Is het te lezen dat ik nog geen ontbijt heb gehad? ;-). Ik ontbijt altijd in de auto onderweg naar werk met een ontbijtkoekreep. Zo slecht eigenlijk…
  Johanne onlangs geplaatst…5x snel ontsnappen aan de stress van het dagelijks levenMy Profile

  mei 5, 2017 at 7:38 am
 • Reply Nicole

  Wat heb je heerlijke dingen gegeten 🙂

  mei 5, 2017 at 9:14 am
 • Reply gea

  Wat ziet het er allemaal heerlijk uit!

  mei 7, 2017 at 6:35 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  REVIEW | FOTOFABRIEK FOTOBOEK INTERRAILREIS 2015

  Tegenwoordig maakt iedereen op vakantie foto's met zijn of haar telefoon en komen deze na afloop ergens op je laptop...

  Sluiten