Follow:

FOOD DIARY #12

Het is weer tijd voor een nieuwe food diary! Afgelopen week was het tijd om weer terug te komen in het ritme na de vakantie. Mijn vriend is weer aan het werk en ook mama was veel van huis dus dat maakte het nog vrij lastig haha! Ik heb regelmatig alleen moeten eten ’s avonds en ik merk dat ik dat toch knap lastig vind. Wie weet is dat een leuke om volgende week aandacht aan te besteden tijdens de Food Friday; een maaltijd wat je prima alleen kan eten. Ik ga eens kijken of ik er wat mee kan! Voor nu laat ik je zien wat ik afgelopen week allemaal gegeten heb.

Afgelopen zaterdag was ik met mijn vriend in de stad en liepen we door de Lange Hezelstraat, een straat die ik in het centrum van Nijmegen steeds leuker begin te vinden. Ik kom er eigenlijk niet vaak maar ik kijk steeds weer mijn ogen uit. Zo zat ik allemaal leuke eettentjes aan te wijzen waar ik nog wel eens zou willen eten. M’n vriend werd er natuurlijk knettergek van en zei dat we zouden gaan eten bij de volgende die ik aan zou wijzen. En zo geschiedde het dat ik voor het eerst bij de Yoghurt Barn heb gegeten. Daar moest ik toch mooi gebruik van maken!

Ik nam een heerlijke magere yoghurt met bosbessen, pure chocola, hazelnoten en honing. Mijn vriend had er een met granola, aardbeien en witte chocola en lekker dat het was! Ik ben om en wil hier vaker eten!

Nu ik gezonder wil eten wil ik ook met regelmaat een vegetarische maaltijd maken. Zo ook deze; we hadden gebakken aardappeltjes, gegrilde groente en een vegetarisch, oosters gemarineerd filetlapje. Lekker!

En ook dit was errug lekker! Het is een kant en klare maaltijd van Aviko, de oosterse zoete curry, met uit mijn hoofd stukjes aardappel, kip, boontjes, paprika en een soort paddestoelen. Lekkerr! Ik vind die maaltijdzakken van Aviko goed te doen, het bevat veel groente, relatief weinig calorieën en is echt lekker voor een kant en klare maaltijd!

En nog een dag alleen eten. Ik besloot voor een gezonde salade te gaan met veldsla, komkommer, mais, wat vegaballetjes en een gekookt eitje. Wederom vegetarisch, bevalt me prima! 

En nog een maaltijd alleen. Deze dag had ik vrij weinig tijd en ik had nog een kant en klare maaltijd in de diepvries liggen. Hat was rijst met uh kip nog iets.. Tandoori? Ik weet het niet meer. Lekker was het in ieder geval niet.

Gelukkig at mama dinsdag weer thuis en nam een heerlijke verse pizza van de Jumbo mee. Deze was belegd met lekker veel kaas, rode ui, kappertjes en gerookte zalm. Zo ontzettend lekker!

En toen moest ik woensdag weer alleen eten en was ik serieus zo lui als de pest. Ik had nergens zin in en dus ook geen zin in boodschappen doen. Uiteindelijk heb ik met erg veel moeite me omgekleed om een lekker vette friet super te gaan halen, want ja ik moet toch iets eten.. Klasse Joyce, je kan prima alleen eten! 

 

Gisteren at ik als afsluiter van mijn vakantie sushi met mama. Want ja, vandaag is de laatste dag van mijn 3 vrije weken. Morgen begint het werk weer. Gelukkig werk ik niet alle dagen en heb ik nog 6 weken met een aantal vrije dagen totdat school weer begint. Dus de vakantie is nog niet echt afgelopen! 

Het was in ieder geval weer een bewogen weekje qua eten. Ik hoop dat het komende week allemaal weer wat beter gaat! 

Q: wat eet jij als je alleen moet eten?

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply thebeautyblognl

  Ik maak meestal courgettesoep als ik alleen moet eten. Maar ik vind het altijd lastig hoor.. neig ook wel eens naar een pizza, haha! Zo slecht! x

  juli 21, 2017 at 5:45 am
 • Reply Kelly

  Ziet er allemaal lekker uit! Ik ben zelf dol op gerechten met rijst. Als ik alleen eet -eet ik graag een wokpannetje. Een beetje kip/varkenshaas, héél veel courgette, maïs, paprika, champignons, boontjes etcetera. Heel eenvoudig en snel, maar onwijs lekker (en aardig gezond!)
  Kelly onlangs geplaatst…Philosophy – Take a deep breath night gel-balmMy Profile

  juli 21, 2017 at 9:13 am
 • Reply TypischKim

  Hmm dat ziet er allemaal erg goed uit!
  TypischKim onlangs geplaatst…Tag: I love summer!My Profile

  juli 21, 2017 at 10:28 am
 • Reply Priscilla

  Oe! De meeste maaltijden zien er wel heel erg lekker uit. Ik vind dit een heel leuk artikel om te zien. Ik ben zelf (door ziekte) ook veel met mijn voeding bezig en vind het de laatste tijd ook leuk om artikelen te schrijven over eten, mijn dieet en koken. Nog leuker om te zien waar andere mensen van smullen. Oh, ik heb nu zo’n zin in (afhaal)sushi.
  Priscilla onlangs geplaatst…Dit was mijn maand XXL – Heel veel positiviteit, vakantie en lekker etenMy Profile

  augustus 2, 2017 at 8:32 pm
 • Reply Daphne

  Omg pizza, sushi, frietjes, ik heb honger en het is pas 11 uur ’s ochtends hahaha!

  augustus 11, 2017 at 8:58 am
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK ROME | DEEL 1

  Zo ontzettend lang kijk je er naar uit en voordat je het weet zit het er alweer op. Inmiddels ben...

  Sluiten