Follow:

FOOD FRIDAY | HOMEMADE PANINI KIP PESTO

Oooh we gaan de nieuwe reeks Food Friday gelijk goed van start! Ik moet eerlijk zeggen dat ik echt dol ben op pesto. Op mijn broodjes, door de pasta, noem het maar op. De panini’s die je in restaurants kunt eten vind ik dan ook absoluut verrukkelijk. En wat is er dan beter dan deze broodjes ook thuis te kunnen eten? Juist, helemaal niks. Daarom besloot ik eens zelf een panini met pesto te maken en ik moet toegeven dat dit echt prima gelukt is! En ja, dan moet ik zo’n succesrecept natuurlijk wel met jullie delen. Vooral omdat het ook nog eens zo ontzettend simpel is!

Ingrediënten voor 2 personen:

– twee panini’s
– voldoende pesto (verse vind ik persoonlijk lekkerder dan een potje)
– een stuk gerookte kip
– een zakje mozzarellabolletjes
– cherrytomaatjes

Ik geef geen duidelijke hoeveelheden aan omdat het namelijk voor ieder persoonlijk is hoe rijk ze hun broodje beleggen. De ene heeft liever wat meer pesto en dan andere houdt weer meer van mozzarella. Kijk dus gewoon even naar jouw persoonlijke voorkeuren!

Als eerste verwarm je de grill of de oven. Mocht je een grill hebben lijkt de me zeker lekkerder, maar in de oven kan ook prima! Kijk even op de verpakking van de panini’s voor de precieze standen. Hiernij snijdt je de broodjes doormidden om ze te kunnen beleggen. Let wel op! Naar mijn ervaring is het best lastig om de twee helften heel te houden.

Besmeer hierna een helft met ruim voldoende pesto. Het mag best een dikke laag zijn, zo komt de smaak goed tot zijn recht.

Beleg het hierna met stukjes gerookte kip.

En als laatst leg je er nog gehalveerde mozzarellabolletjes en cherrytomaatjes op! Broodje dicht leggen, in de grill/oven en binnen 10 minuten heb je een heerlijk broodje op je bord!

Q: ben jij ook zo dol op pesto?

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

7 Comments

  • Reply Danielle

    Jumm, dat ziet er echt heel lekker uit! Kan ik best eens zelf maken, ipv kant-en-klaar kopen.

    maart 1, 2017 at 1:27 pm
    • Reply Joyce

      Jaaa het is echt zoveel lekkerder! En qua extra moeite valt het ook wel mee!

      maart 2, 2017 at 11:23 am
  • Reply Loes

    Dit klinkt heerlijk! Ik houd zelf niet zo van tomaat, dus zou die weg laten, maar verder: jammie!

    maart 1, 2017 at 2:42 pm
    • Reply Joyce

      Dat kan inderdaad zeker! Gewoon wat meer mozzarella, of gewoon weglaten, net zo lekker! 😉

      maart 2, 2017 at 11:22 am
  • Reply Daniëlle

    Dat ziet er echt heerlijk uit !

    maart 1, 2017 at 6:35 pm
  • Reply Charel

    Oh lekker zeg!
    Charel onlangs geplaatst…D-ShopMy Profile

    maart 2, 2017 at 6:28 pm
  • Reply Laura

    Looks so good, ga dit zeker een keer proberen!

    maart 5, 2017 at 3:31 pm
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Lees vorig bericht:
    MINORSTRESS; WAT MOET IK KIEZEN?

    Keuzes maken heb ik altijd al een lastig iets gevonden. Steeds vaker denk ik dat ik alleen maar mag kiezen...

    Sluiten