FOOD FRIDAY | SNELLE INDIASE KIPCURRY

Na een drukke week heb ik gelukkig nog wel even de tijd gehad om deze nieuwe Food Friday online te zetten. En ik moet zeggen, het is weer een heerlijke. Ik ben zo’n persoon die echt van rijst en Aziatisch eten houdt. Maar vaak gaat hier toch wel wat meer tijd in zitten. Maar gelukkig met deze snelle Indiase kipcurry niet! Dit gerecht is binnen no-time klaar en zit boordevol heerlijke smaken!

Ingrediënten voor 2 personen:

– 150 à 200 gram kipfilet
– 150 gram rijst 
– bloemkool
– 3 eetlepels tomatenpuree 
– 200 ml kokosmelk 
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 theelepel gember 
– 1 theelepel sambal
– 120 ml water
– kruiden naar smaak 

Begin als eerst met het koken van de rijst volgens de verpakking. Kook ook de bloemkool in ongeveer 10 minuutjes beetgaar. 

Fruit de ui en knoflook totdat deze glazig zijn.

Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin. 

Voeg de kokosmelk, tomatenpuree, sambal, gember, water en kruiden toe. 

Wanneer dit kookt voeg je ook de bloemkool toe. Draai het vuur laag en laat het afgedekt onder af en toe roeren 10 minuten pruttelen. 

Schep de rijst op je bord met daarover de curry en eet smakelijk! 

Q: hou jij ook zo van Aziatisch eten?

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

 

2 Comments

  1. Kirsty

    mei 12, 2017 at 6:44 am

    Ziet er lekker uit zeg! Ik houd ook wel van Aziatisch eten, ik denk dat ik dat en Mexicaans het lekkerst vind over het algemeen.
    Kirsty onlangs geplaatst…About Last Week 9My Profile

  2. Esra

    mei 12, 2017 at 4:02 pm

    Dit lijkt me echt heerlijk! X
    Esra onlangs geplaatst…Essence Luminous Matt bronzing powderMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
EEN FRIETJE CHOCOLADESAUS!?

Oh jongens wat voor een persbericht ik gister toch weer in mijn inbox kreeg! Ik moest er spontaan van watertanden...

Sluiten