FOOD FRIDAY | HOMEMADE LASAGNE

Dit recept moest en zou absoluut online komen op LemonyLife! Ik ben namelijk echt dol op deze homemade lasagne. Helaas eten we dit thuis veel te weinig, maar toen we het eindelijk weer eens gingen maken besloot ik er gelijk foto’s van te maken! Eigenlijk moeten we dit veel vaker maken, want zo heel veel werk is het eigenlijk niet. En je krijgt er iets heerlijks voor terug! 

Ingrediënten lasagne: 

– ongeveer 500 gram gehakt, ik vind half om half altijd het lekkerst, maar rundergehakt kan ook prima! 

– 450/500 gram groente naar keuze. Wij gebruiken altijd een champignon roerbakmix maar pak wat je lekker vind!

– cherrytomaatjes naar smaak 

– 1 pakje tomato frito

– lasagnebladen

– Grana padano of andere raspkaas 

Ingrediënten bechamelsaus:

– 25 gram boter 

– 30 gram bloem

– 300 milliliter melk 

– peper, zout en nootmuskaat naar smaak

 

Verwarm als eerst de oven voor op 180 graden.

Rul het gehakt met wat peper en zout rondom bruin.

Voeg de groente toe en bak deze even kort mee. 

Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes toe en bak deze even kort mee, lang genoeg om te verhitten maar nog niet zacht te worden.

Voeg de tomato frito toe en kruidt het naar smaak. Zelf heb ik peper, zout, paprika, kerrie, oregano en knoflook gebruikt. Zet hierna de pan van het vuur. 

TIP: ben je net zo dol op pesto als ik, dan is het ook heerlijk om op dit moment een eetlepel pesto toe te voegen. Dat geeft zo’n lekkere smaak eraan! 

Verhit de boter in een steelpan.

Voeg geleidelijk aan de bloem toe. Roer dit met de boter samen totdat je een brokkelig goedje krijgt.

Door de chaos in de keuken ben ik helemaal vergeten om de laatste foto voor de bechamelsaus te maken. Wanneer je bloem en boter mengsel eruit zoals bovenstaande foto begin je langzaam aan wat melk toe te voegen. Blijf ten alle tijden goed roeren totdat het een glad, dik mengsel is geworden. Kruidt dit naar smaak met wat peper, zout en nootmuskaat. 

Vet een ovenschaal in en begin met een laagje vlees. 

Beleg dit met wat lasagnebladeren.

Hierna weer een laagje vlees. 

En vervolgens weer een laagje bladeren.

Eindig met een laagje vlees.

Vervolgens giet je de bechamelsaus eroverheen.

Lekker een royaal laagje kaas erover, want daar houden we van.

Zet het voor een halfuurtje in de oven en dan heb je dit heerlijke resultaat! 

1 Comment

  1. Jonna@burgertrutjesNL

    maart 10, 2017 at 4:45 pm

    Lekker! Lasagne is mijn lievelings eten. Met extra veel kaas.
    Jonna@burgertrutjesNL onlangs geplaatst…Series uit de jaren ’90 die ik mis & where are they now?My Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
FASHION WISHLIST

Sinds ik vorige week mijn kledingkast heb opgeruimd is het weer helemaal mis. Vrijgekomen ruimte moet namelijk gelijk weer opgevuld...

Sluiten