Follow:

POGING 8375 TOT GEZOND LEVEN

Elk jaar is het weer zover. Eerst zeg ik dat ik niet aan goede voornemens doe, daarna word gezond eten er toch een. Om vervolgens op de eerste dag van het jaar de mist in te gaan. maar hee, het is nieuwjaarsdag dus dan mag het nog. Dit jaar kwam gelijk het weekend daar achter aan, dus besloot ik op maandag maar te beginnen, maar ook toen ging het al fout door een zak chips die naar me schreeuwde opgegeten te willen worden. Dinsdag ging ik naar de mac, jup weer mislukt. En nu ik dit schrijf is het weekend en heb ik een vriend die me volpropt. Tot zover mijn goede voornemen..

Nee oke, nu eventjes serieus. Een tijd terug ben ik met bodieboost begonnen, en dit ging erg goed. Ik denk dat ik hier in totaal wel 6 kilo mee ben afgevallen. Ook sportte ik regelmatig. Ik denk dat dat de enige keer is geweest dat ik kan zeggen dat mijn goede voornemen is gelukt haha. Inmiddels zijn we een lange vakantie en een vriend verder en zit er toch weer wat aan. Gelukkig is het niet heel veel, hooguit 2 kilo, en ik ben niet te dik ofzo maar toch. Het word tijd dat ik eindelijk aan de slag ga voor dat lichaam waarvan ik al jaren zeg dat ik dat wil. 

HOE?

Ik heb besloten om toch niet weer aan de slag te gaan met bodieboost. Ik denk dat dat op dit moment gewoon niet bij mijn leven past. Wel ben ik begonnen om met de app MyFitnessPal mijn calorie iname in de gaten te houden. Dit werkt voor mij persoonlijk erg goed. Ik wil absoluut niet over de grens gaan dus dit is wel een goede stok achter de deur. Wel moet ik opletten dat ik in ieder geval de grote lijn alvast invul voordat ik ga eten. Als ik pas dingen in ga vullen wanneer ik iets al gegeten heb ga ik de mist in. 
Daarnaast wil ik niet al het lekkers me ontzeggen. Dat is absoluut niet nodig omdat ik ook niet heel veel af hoef te vallen. Als ik 3 kilo afval dan ben ik al zeer tevreden. Daarom vind ik dat als ik in het weekend bij mijn vriend ben we best wel van iets lekkers kunnen genieten, maar natuurlijk wel met mate. 

Waar ik me vooral op wil focussen is het wat strakker worden. Daar zal ik dus voor moeten gaan sporten. Lastig. Dit omdat ik niet gelijk een fitnessabbonement af wil sluiten. Ik ben bang dat ik dan niet regelmatig of helemaal niet ga en dan zit ik er gelijk een jaar aan vast. Dat zou echt onwijs zonde zijn. Wel kun je bij onze fitness voor 5 euro per keer los fitnessen. Wie weet dat ik dit af en toe wil gaan doen.
Maar waar ik me voorlopig op wil gaan richten is thuis sporten via youtube. Om te beginnen minimaal 1 uur per week (2 keer een half uur biijvoorbeeld). Op youtube zijn talloze filmpjes om mee te beginnen en aangezien ik ook wel wat materialen thuis heb liggen zoals een yogamat en gewichtjes zou dit prima moeten lukken. Waar ik wel op moet letten is dat ik niet gelijk over mijn grens heen gaan. Ik ken mezelf, ik begin dan met iets wat nog veel te zwaar voor me is, waardoor ik heel snel er al klaar mee ben en het vervolgens niet meer doe. 
Nee, deze keer gaan we het rustig opbouwen. 

Vanaf vandaag ga ik me echt aan deze regels houden; doordeweeks gezond eten zodat ik in het weekend wat lekkers kan eten. Minimaal een uur via youtube sporten en elke dag minimaal 2 keer met de hond gaan wandelen voor wat extra beweging. Ik denk dat als ik me voorlopig hieraan kan houden dit een heel goed begin is!

Q: Heb jij nog tips voor gezond leven?

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply carolien

  Inderdaad een goed begin! Ik heb me het ook voor genomen. Al lukt het nog niet elke dag. Zelf hoef ik niet echt af te vallen maar wil vooral wat strakker worden, mn zwembandjes verminderen? ik probeer elke dag thuis workouts te doen of een uur lopen/wandelen. Ik wissel die af zodat ik het hopelijk langer vol houdt! Haha. Heel veel succes!
  carolien onlangs geplaatst…Arizona theeMy Profile

  januari 13, 2016 at 7:23 am
 • Reply Lilian

  Ik heb precies hetzelfde! Ik ben te gehecht aan mijn repen chocolade om echt gezond te gaan eten, maar sporten gaat nu eigenlijk wel prima. Ik heb vorige week een Fitbit gekocht en die stimuleert me wel om meer te gaan sporten. Succes nog met je 8375e poging, haha 🙂

  januari 13, 2016 at 7:25 pm
 • Reply Jenn

  Goed bezig hoor, succes!
  Jenn onlangs geplaatst…Mijn persoonlijke alfabet: JMy Profile

  januari 22, 2016 at 1:25 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  SPAM JE BLOG

  Op mijn vorige blog kwam er regelmatig een Spam je blog artikel online. Daarom leek het me leuk om dit...

  Sluiten