Follow:

5 BOEKEN DIE IK NOG WIL LEZEN

Al weken neem ik me voor om weer wat meer te gaan lezen. Vroeger was ik echt een boekenworm. Boek na boek ging er doorheen en ik kon er geen genoeg van krijgen. Tot een paar jaar terug. Ik vind het lezen nog steeds heerlijk, begrijp me niet verkeerd. Maar ik vind het tegenwoordig veel makkelijker om Netflix aan te zetten dan een boek erbij te pakken. Zo ontzettend zonde, want als ik eenmaal begonnen begrijp ik weer waarom ik het vroeger zo heerlijk vond. Maargoed, nieuw voornemen dus. Ik wil weer meer gaan lezen. Dit is onderdeel van de gewoontes die ik langzaam maar zeker aan mijn leven aan het toevoegen ben. Om hiermee te beginnen heb ik alvast een lijstje opgesteld van vijf boeken die ik graag wil lezen. Van boeken ter vermaak tot informatieve boeken.

 

Koekoeksjong – Robert Galbraith 

Als een legendarisch topmodel een dodelijke val maakt van een balkon in de chique Londense wijk Mayfair, gaat de politie uit van zelfmoord. Haar broer weigert dit echter te accepteren en schakelt privédetective Cormoran Strike in.

Strike neemt de klus dankbaar aan. Sinds hij zijn been verloor in Afghanistan is zijn leven een puinhoop. Hij heeft bijna geen opdrachten en de schuldeisers zitten achter hem aan. En daarbij is hij net weg bij zijn vriendin en woont hij in zijn kantoor. Dit is zijn kans om een nieuwe start te maken. Maar naarmate hij dieper infiltreert in de wereld van de rich and famousnemen de zaken een steeds duisterder wending – en loopt hij zelf steeds meer gevaar…

Koekoeksjong
 is een traditionele Britse misdaadroman in een modern jasje en kan zich meten met de grote klassiekers uit het genre.

Verlangen – Chelsea Cain 

De verleidelijkste vrouwelijke moordenaar is terug 

Gretchen Lowell is beeldschoon, briljant en… een seriemoordenaar. Een klassieke femme fatale in de letterlijke zin van het woord.,br>
Gretchen, de aartsvijand en ex-geliefde van rechercheur Archie Sheridan, heeft iets speciaals gepland voor diens verjaardag. Ze slaat toe tijdens Halloween, wanneer veel mensen verkleed gaan als de moordlustige Gretchen en alleen Archie de echte Beautykiller herkent. Archie weet dat hij zich maar beter aan haar spel kan overgeven, maar Gretchen is gruwelijker en onvoorspelbaarder dan Archie ooit heeft kunnen bedenken. 

‘Uitstekend geschreven, Cain heeft een gruwelijk gevoel voor humor.’ Stephen King

Steeds beter – Gretchen Rubin

Gewoonten vormen het onzichtbare raamwerk van ons bestaan. Over sommige denken we niet eens meer na, terwijl andere ons soms veel moeite kosten om vol te houden. Steeds beter leert je hoe je je gewoonten kunt leren begrijpen en indien nodig aan kunt passen. In haar persoonlijke zoektocht test Gretchen Rubin haar theorieën over goede en slechte gewoonten op zichzelf en haar omgeving. Of je nu meer wilt slapen, een project wilt afronden, gezonder wilt gaan leven, of nu echt wilt stoppen met te vaak naar je mobieltje staren: goede gewoonten kunnen je helpen. Steeds beter geeft je de handvatten om direct zelf aan de slag te gaan.

 

Hoe word ik instafamous? – Celine Schraepen 

Vraag aan een willekeurige tiener op straat wat hij of zij later wil worden. Vroeger werd daar waarschijnlijk vaak ‘advocaat’, ‘journalist’ of ‘dierenarts’ op geantwoord. Wedden dat je vandaag een heel ander antwoord krijgt? ‘Ster in mijn eigen YouTube-kanaal’ of ‘Instafamous’ bijvoorbeeld.
De jongeren van vandaag zijn opgegroeid in een tijdperk van social media. Maar hoe je populair wordt op die social media, daar heb je meer dan alleen een smartphone voor nodig. Is het écht mogelijk om van Instagram je job te maken? En hoe pak je dat aan?
In dit boek verklappen instagrammers @celineschh en @talisalo hun waardevolle tips & tricks. 
Een post totaal door het dak laten gaan of een perfecte Instagramfoto maken? Zij weten hoe dat moet en leggen het op een eenvoudige manier uit. Een onmisbaar boek voor iedereen die groot wil worden op Instagram!
Céline Schraepen en Talisa Loup zijn ware Instagramfenomenen. Op hun website www.totallytwo.be bloggen ze over mode, reizen, beauty en andere onderwerpen.

How to be Parisian – Caroline de Maigret

How To Be Parisian zet briljant uiteen hoe de Franse vrouw denkt over cultuur, mode en houding.

Boheemse en tegendraadse vrije denkers Anee Berest, Caroline De Maigret, Audrey Diwan en Sophie Mas breken door de mythen heen in deze prachtige, slimme gids over Parijse savoir faire.

Deze moderne Parisiennes zeggen je wat je niet verwacht te horen, en precies zoals je het wil horen. Ze zijn niet tegen roken in bed, en helemaal vóór kunst, politiek, cultuur, alles makkelijk laten lijken, en overal tegenin gaan. Ze nemen je mee op een eerste date, naar een feestje en door een kater heen. Ze vertellen je hoe je mysterieus en sensueel moet zijn, hoe je je vriendje jaloers maakt, hoe je omgaat met trouwerijen en de sportschool, en ze delen hun adresboekje met je voor de beste plekken voor het einde van de avond, een verjaardag, een slimme date, voor vintage vondsten en nog veel meer.

Vol slimme humor en zelfspot, How To Be Parisian legt verwarrende onderwerpen uit als kleding, makeup, mannen, cultuur en lifestyle zoals alleen een echte Parisienne dat kan. 

Stijlgids voor iedereen die erbij wil lopen als een modieuze dame uit Parijs. De kijk van Franse (en in het bijzonder Parijse) vrouwen op kunst, cultuur en mode is uniek in de wereld. Met dit boekje leer je om te gaan met moeilijke (en tegelijkertijd ook leuke) situaties als daten en omgaan met liefdespartners.

Q: Welk boek wil jij nog graag lezen?

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

 

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Oui nathalie

  How to be a persian en hoe word ik instagramfamoes staan ook echt nog op mijn wishlist!
  Zo leuk:-)

  Liefs, Nathalie
  Oui nathalie onlangs geplaatst…OOTD: Botanical vibes with my new dressMy Profile

  augustus 17, 2017 at 8:05 am
 • Reply Robin Valentine

  How to be Parisian heb ik en is echt heel interessant en leuk!
  Robin Valentine onlangs geplaatst…Engeland – CulverthorpeMy Profile

  augustus 17, 2017 at 10:17 am
 • Reply Sylvia

  Dat boek over instafamous zou ik ook wel graag nog willen lezen.. Ik blijf maar steken op de 730 volgers????. Ik wist ook helemaal niet dat er ook een boek over was. Misschien dan toch maar kopen

  augustus 17, 2017 at 12:57 pm
 • Reply Kelly

  Interessante boeken! How to be parisian is erg leuk om in je collectie te hebben 🙂
  Ik ben zelf op dit moment heel nieuwsgierig naar Gone Girl & In het water > die ga ik de komende dagen lezen!
  Kelly onlangs geplaatst…Interieur- en keuken shoplogMy Profile

  augustus 17, 2017 at 7:17 pm
 • Reply Sophie

  Zowel Steeds beter als How to be Parisian lijken me erg leuk!
  Sophie onlangs geplaatst…Innocent mutsjes haken: Mickey & Minnie MouseMy Profile

  augustus 21, 2017 at 1:46 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  SCHOUDERTASSEN WISHLIST

  Tassen heb ik genoeg. En wanneer ik over tassen spreek, dan spreek ik over grote tassen. Zo'n tas waar je...

  Sluiten