Follow:

IK BEN ZOEKENDE

Ik ben de laatste tijd erg zoekende.. Zoekende naar eigenlijk heel veel. Ik weet de laatste tijd niet zo goed wat ik met mijn leven wil. Hoe wil ik mijn dagen invullen? Erg frustrerend moet ik je zeggen. Dit focust zich op dit moment vooral op school en het latere werk en op mijn vrije tijd. Eigenlijk alles dus. Vandaag neem ik jullie mee in mijn zoektocht. 

ZOEKENDE WAT SCHOOL BETREFT 

Het is niet zo dat ik twijfel om te stoppen met de pabo. Laat ik dat voorop stellen, dat is zeker niet het geval. Maar het heeft er zeker wel mee te maken. Volgend jaar moet ik een minor kiezen en ik liet jullie eerder al weten dat ik daar moeite mee had. Inmiddels heb ik besloten om een minor buiten de HAN te zoeken, het aanbod blijkt bij verschillende scholen veel groter te zijn dan bij de HAN. Vreemd, maar oké. Gelukkig heb ik al een aantal minoren gevonden die mij interessant lijken. Dit focust zich allemaal op individuele onderwijsbehoeftes en vernieuwingsonderwijs. Dus dat ik het in die richting moet gaan zoeken lijkt me duidelijk. Maar ook zou ik ontzettend graag voor een paar weken naar het buitenland willen. Ik heb besloten om me binnenkort eens flink te verdiepen in de minoren die ik interessant vind en op een rijtje te zetten wat het nou precies inhoudt, waar het is en of je er mee naar het buitenland kunt. Hopelijk komt hier dan een keuze uit. 

Maar ik begin ook steeds meer naar het plaatje later te kijken. Uiteindelijk wil ik niet fulltime voor de klas staan, dat was me al langer duidelijk. Misschien in de beginjaren, maar later wanneer ik een gezin heb sowieso niet. Ook ben ik me steeds meer aan het verdiepen in het beroep intern begeleider en overweeg nog een master hierin te gaan volgen uiteindelijk. Maar valt dat te combineren? Voor de klas staan en IB’er zijn? Dat weet ik niet. 

ZOEKENDE WAT MIJN BLOG BETREFT 

Ja, mijn blog. Dat is de laatste tijd sowieso een grote zoektocht haha. Ik heb de ambitie om mijn blog groter te maken. Om hier serieuze aandacht in te steken en er meer mee aan de slag te gaan. Het liefst zou ik elke dag een artikel online plaatsen maar ik weet dat dat me niet gaat lukken. Dat moet ik nu sowieso niet doen, nu de regelmaat van vier artikelen per week er nog niet eens in zit. Ik vind het lastig. Om mijn blog een plaats te geven in mijn leven. Maar ik ben wel van mening dat de plek die mijn blog momenteel heeft te klein is. Eigenlijk moet ik een serieuze plan van aanpak gaan maken. Voor mezelf een plan maken wat ik precies met mijn blog wil doen en hoe ik dat precies wil gaan bereiken. Wie weet ga ik me binnenkort eens hierop focussen, zodat ik echt een start kan maken aan de reis om van mijn blog een bedrijfje te kunnen maken. 

ZOEKENDE WAT HOBBY’S BETREFT 

Natuurlijk valt mijn blog ook onder mijn hobby’s maar zo ben ik over nog meer zoekende. Een ding is zeker; ik ben zo ontzettend blij dat ik ben gaan dansen. Dit doe ik 1 keer in de week een uurtje en zou het liever nog vaker doen. Dit is voor mij het moment om even mijn hoofd leeg te maken en te ontspannen. Heerlijk! Maar ook zit ik steeds meer te twijfelen om fotografie weer op te gaan pakken. Ik heb twee camera’s die in de kast liggen te versloffen en toen ik van de week mijn kast ging opruimen kwam ik talloze fotografietijdschriften tegen. Eigenlijk moet ik die er weer eens bij pakken en weer aan de slag gaan. Ik moet er wat mee doen.

MAAR WAAR LOOP IK DAN TEGENAAN?

Joh Joyce, zou je nu wel denken, je lijkt toch heel duidelijk te hebben wat je wilt? Eigenlijk klopt dat wel. Ik moet mijn schoolsituatie uit gaan zoeken, me in mijn blog gaan verdiepen en fotografie weer eens op gaan pakken. Maar waar loop ik dan tegen aan? De motivatie om te beginnen. Ik vind het op dit moment heel moeilijk om gewoon te doen. Zo stom eigenlijk. Ik denk dat wanneer ik eenmaal de stappen heb gemaakt ik weer veel beter in mijn vel zal zitten maar toch kan ik me er niet toe zetten om te beginnen. Misschien heb ik gewoon een schop onder mijn kont nodig. Ik moet het gewoon doen. Gewoon beginnen. Hup! Aan de slag. En wie weet ben ik dan niet meer zo zoekende. Maar ja, dat blijft makkelijk gedaan dan gezegd.. 

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Mariëlle

  Ik herken me hier ook wel in! Ik ben in 2016 heel erg zoekende geweest en heb ‘mezelf’ gelukkig gevonden. Het is een heel vervelend maar leerzaam proces!
  Mariëlle onlangs geplaatst…Minimalisme: my minimalist journey – video!My Profile

  maart 4, 2017 at 9:32 am
 • Reply Kirsty

  Herkenbaar! Hopelijk ontdek je snel wat je precies wil gaan doen. Ik twijfel zelf vooral veel over de toekomst wat betreft werk en wat ik wel of niet wil.
  Kirsty onlangs geplaatst…My Week in Photos Maart 1My Profile

  maart 4, 2017 at 10:24 am
 • Reply Saskia

  Lastig dat je de motivatie niet lijkt te vinden. Succes met deze dingen oppakken en ergens de motivatie vandaan halen 🙂 En je blog groter willen maken hoeft niet perse te betekenen dat je dagelijks moet bloggen, meer dat je je moet richtingen op de content die je schrijft.

  maart 5, 2017 at 8:19 am
 • Reply Loes

  Ik denk dat iedereen op een bepaald punt in het leven wel tegen dit soort vragen aan loopt. Het is ook totaal niet erg om het even niet zo goed te weten allemaal. Succes met je zoektocht en je komt er vast zelfverzekerder uit!
  Loes onlangs geplaatst…De ‘Three Things’ TagMy Profile

  maart 5, 2017 at 2:45 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  FOOD DIARY #9

  Oeps, echt een lange food diary gaat het deze keer niet worden. Shame on me! Ik heb het de laatste...

  Sluiten