Follow:

INSTAGRAM FOLLOWERS KOPEN DE NIEUWE TREND?

Al voor €1,99 kun je 100 likes op je instagramfoto’s kopen. Wil je in één week 350 volgers erbij krijgen? Dit kan al voor €6,-! Wil je je facebookpagina laten groeien? Voor €22,- krijg je 1000 likes erbij, en dat zonder arabieren.

Jaja. Youtubesuscribers zijn tegenwoordig ook al in de aanbieding, een kleine €8,- en je hebt zo 100 volgers erbij. Voor een paar euro heb je al een flinke social-media boost en vaak wordt dit ook nog eens snel geleverd. Wat wil je nog meer?

Met één klik en je bankpas meer volgers kopen.

De magische grens van instagramfollowers ligt tegenwoordig op 10.000. Dan kan er geld verdiend worden. De marktwaarde bepaald dat het aantal volgers de maat is voor succes.

Een aantal bloggers, youtubers en instagrammers hebben zo’n grote online aanhang dat ze zichzelf bekende Nederlanders kunnen noemen. Zij laten vaak hun dagelijks leven zien en verdienen hier hun geld mee. Adverteerders maken hier maar al te graag gebruik van. Zij laten deze mensen hun producten aanprijzen en betalen hier flink geld voor.

Steeds vaker zie ik profielen voorbij komen met een gigantisch groot aantal aan volgers. Waar ze vorige week nog 1000 followers hadden, hebben ze er nu opeens 5000. Natuurlijk is het geweldig als je beloont wordt voor je harde werk, ik bedoel wie wilt dat nu niet? Maar duizenden followers extra in korte tijd wanneer je geen BN-er bent is wel een beetje opvallend. Het wordt extra opvallend wanneer deze personen met 1000en followers maar een beperkt aantal likes krijgt. Zo zie je bijvoorbeeld soms een account met 10.000 followers die dan maar 150 likes op een foto krijgt. Tja, ik krijg dan wel een aantal vraagtekens boven mijn hoofd.

Blijkbaar is een sterrenstatus tegenwoordig online te koop. Je ziet het manipuleren van volgersaantallen, likes en reacties steeds vaker voorkomen. Onlinepopulariteit is te koop in pakketten. Hierin worden volgers per honderd, duizend of zelfs tienduizend aangeboden. Voor duizend volgers betaal je gemiddeld 10 euro.
Maar toch koop je een populair instagramaccount niet bij deze sites. De nepvolgers zouden echte, onbetaalde followers moeten aantrekken. Het is als een soort in-de-rij-staan-effect. Als zoveel mensen het leuk vinden moet het wel goed zijn. Hoewel de volgerskopers beweren dat het om echte mensen gaat, lijkt het grootste deel van de accounts te bestaan uit bots, programma’s die ervoor zijn gemaakt om menselijk gedrag na te bootsen. Deze accounts liken geen foto’s en reageren hier ook niet op.

Het kopen van followers is niet illegaal. Wel is het tegen de gebruikersvoorwaarden van Instagram. De app verwijdert dan ook regelmatig spookaccounts.

Is het nou verstandig om instagram followers te kopen?

Stel je nou eens voor, je doet zo ontzettend je best voor je feed. Je maakt een foto die hierbij past, bewerkt het vervolgens totdat het matcht bij de overige foto’s en daarna doe je nog moeite voor een goede caption die erbij hoort. Vergeet niet om er ook nog de juiste hashtags bij te zetten. Vervolgens zet je vol trots jouw post online. En vervolgens krijg je vrij weinig likes en reacties hierop. Voor sommige mensen kan dit teleurstellend zijn. Hoe verleidelijk is het dan om op een simpele manier deze likes en volgers te kunnen vergroten? Dit is de verleiding die sommige mensen niet kunnen weerstaan. Natuurlijk staat het zoveel beter om een account met 10.000 followers te hebben dan een account met 100 followers. Iedereen wilt groeien, en hoe sneller hoe beter. Maar toch is het niet verstandig om met deze partijen samen te werken.

je hebt een laag engagement rate
Wanneer je volgers gaat kopen valt dit op bij het Instagram algoritme. Wanneer jij er eerst gemiddeld 30 volgers per dag bij krijgt en gemiddeld 300 likes op je foto’s hebt en dit opeens uitschiet naar 5000 volgers, maar hetzelfde aantal likes dan gaat het op een gegeven moment opvallen. Zodra het algoritme van Instagram dit opmerkt zul je zeker gestraft worden. Zo krijgen bijvoorbeeld jouw echte volgers je foto’s niet meer te zien. Hierdoor kan je engagement rate flink dalen.

Conclusie

Er zit echt geen enkel voordeel aan het kopen van followers. Het is weggegooid geld. Je krijgt geen likes en/of reacties van ze tenzij je dus ook de likes gaat kopen. Natuurlijk moet iedereen zelf weten wat hij of zij doet maar ik kan me niet voorstellen dat iemand zich hier prettig bij voelt, wetend dat je de boel voor de gek aan het houden bent. Je kan hier toch niet trots op zijn, ondanks dat je dan misschien een groot aantal followers hebt? Ik hoop dat Instagram hier ooit iets aan gaat doen. Wie weet gaan ze net zoals een aantal jaar geleden alle fake accounts verwijderen.

Q: Wat vind jij van het kopen van instagram followers? Do or don’t?

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

15 Comments

 • Reply Simone

  Helemaal mee eens! Vind het ook heel raar dat het kan, want zo gaat toch het hele idee van de social media kanalen eraf?
  Simone onlangs geplaatst…Mijn vriend is marinierMy Profile

  augustus 30, 2017 at 6:33 am
 • Reply Loes

  Ik vind het zo zonde dat mensen dit doen, wat heb je eraan inderdaad?! Ik heb liever een handje vol trouwe volgers, dan een heleboel nepperds.
  Loes onlangs geplaatst…Recept – Linguine met Gegrilde GroentenMy Profile

  augustus 30, 2017 at 7:45 am
 • Reply Nesrin

  Het is ook wat he. Ik vind het online wereldje met likes, shares, followers en alles soms zo vreemd. Ik heb liever een vaste groep echte volgers dan 10.000 fake mensen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin #85 dag grijs haar & hallo papa en mamaMy Profile

  augustus 30, 2017 at 9:25 am
 • Reply Oui Nathalie

  Ik heb ook liever echte volgers dan nepvolgers.. jammer dat mensen dat doen.
  Toch kan ik het wel lastig vinden om meer volgers te krijgen, vaak krijg je alleen heeeeel veel likes in een keer terug van iemand maar volgen ze je niet terug. Jammer vind ik het!
  Maargoed ik waardeer wel ernorm mijn echte trouwe volgers en vind het geweldig om elke keer weer reacties te kunnen lezen van iedereen 🙂
  Uiteindelijk vind ik mijn blog ook het belangrijkste want daar nemen mensen echt het initiatief om je blog te bekijken, op instagram is het toch alleen maar scrollen en liken!

  Liefs, Nathalie
  Oui Nathalie onlangs geplaatst…5 plantentrends die jij ook niet in huis kan missen! (met kortingscode!)My Profile

  augustus 30, 2017 at 10:28 am
 • Reply Daniëlle

  Dit wil je toch niet, ik snap niet dat mensen dit zouden doen. Want uiteindelijk heb je er nog niets aan.
  Daniëlle onlangs geplaatst…Review: Softcase Sweet SensationMy Profile

  augustus 30, 2017 at 10:54 am
 • Reply Kirsty

  Ik snap ook niet dat mensen dit doen. Dat kopen van volgers is voor mij ook één van de redenen dat ik Instagram de laatste tijd minder leuk vind. Het is denk ik ook sowieso maar tijdelijk tot er weer fake volgers worden verwijderd en dan vallen ze door de mand. (Het rare algoritme waarbij je foto’s van een week oud te zien krijgt is een tweede, ik wil gewoon de foto’s van iedereen die ik volg zien op volgorde van nieuw naar oud.)
  Kirsty onlangs geplaatst…Vichy Minéral 89My Profile

  augustus 30, 2017 at 5:33 pm
 • Reply Jenn

  Ik blijf het raar vinden dat het uberhaupt kan, geef mij maar echte volgers hoor.
  Jenn onlangs geplaatst…Ik droeg bij aan het nieuwe product van ValessMy Profile

  augustus 30, 2017 at 10:27 pm
 • Reply Franne

  Zo vreemd dat dit kan! Goed dat Instagram hier tegenin gaat, want het is niet bepaald eerlijk tegenover hardwerkende mensen!
  Franne onlangs geplaatst…Make up haul Yves Rocher August!My Profile

  augustus 31, 2017 at 8:49 am
 • Reply Bettie

  Ik heb bij 1 iemand ook ontdekt dat ze volgers erbij koopt. Ze ging van 5000 naar 15000 in één dag. Maar haar likes blijven hangen op 40 likes ongeveer. Dat valt gewoon op.
  Ik vind het maar vreemd als je volgers koopt, bedrijven hebben dat tegenwoordig toch door en dan heb je al die volgers voor niets gekocht.

  augustus 31, 2017 at 9:21 am
 • Reply Thomas Culinair

  Ik snap niet dat mensen hierin trappen. Je hebt er inderdaad helemaal niets aan. Maar het volg-ontvolg spelletje is ook al zo’n irritatiefactortje op Instagram. Wat is er mis met natuurlijk gedrag denk ik dan…
  Thomas Culinair onlangs geplaatst…Watermeloen met feta salade – Lekker, makkelijk en gezond!My Profile

  augustus 31, 2017 at 1:55 pm
 • Reply Jana Raveydts

  Ik vind het echt zonde! En krijg liever zo echt volgers 🙂 xx
  Jana Raveydts onlangs geplaatst…Mijn avondroutine (huidverzorging)My Profile

  augustus 31, 2017 at 7:49 pm
 • Reply Eva

  Ik vind het echt zo jammer dat mensen volgers en likes kopen… Daardoor is Instagram, vooral het laatste half jaar, veel minder leuk geworden. Ik krijg tegenwoordig ook vaak reacties van mensen dat dan bestaat uit één enkele emoticon of woord (‘leuk/cute/wow’), daar zit echt 0,0 inhoud in het ze doen het alleen voor zichzelf. Om zo gezien te worden. Het is echt jammer want Instagram was altijd echt een tof medium om je creativiteit en fotoskills te tonen.
  Eva onlangs geplaatst…Bullet Journal Augustus TerugblikMy Profile

  september 1, 2017 at 8:05 am
 • Reply Daphne

  Ik vind het echt een schande dat mensen dit doen.. ik weet wel betere dingen met dat geld. Echt kortzichtig dat er daadwerkelijk mensen zijn die zoveel waarde hechten aan een simpel getalletje..

  september 3, 2017 at 6:43 pm
 • Reply Eva

  Het is echt zonde van je geld om volgers te kopen. Én ik vind het echt niet kunnen tegenover de bedrijven waarmee die persoon samenwerkt omdat hij/zij dan zogenaamd veel volgers heeft.
  Eva onlangs geplaatst…Outfit | Liefde voor deze crop top met kraagjeMy Profile

  september 4, 2017 at 3:17 pm
 • Reply Josine

  Het is een vals spelletje en Insta laat het gewoon toe. Mijn ex-compagnon koopt dus al een tijdje volgers en likes (ook views en comments) en ja je raad het al… Zij sleept allerlei deals binnen omdat ze ‘zo populair’ is!! Nou niet dus!! En de site bij wie ze het haalt doen dus ook gewoon een advertentie campagne er bovenop, zodat adverteerders niks terugvinden van nep volgers want die worden afgedekt met echte volgers :-(. Maar voor de mensen die zeggen dat het geen nut heeft dan ben je dom, want het valsspelen loont gewoon op insta :-(.

  september 9, 2017 at 10:02 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  VEGETARISCH ETEN?

  Zoals jullie in mijn afgelopen Food Diary's hebben kunnen lezen eet ik de laatste tijd veel vaker vegetarisch. Nu ik...

  Sluiten