Follow:

LIFE IMPROVEMENT TAG

goals

De hype rondom de Life Improvement tag is mij eerlijk gezegd een lange tijd voorbij gegaan. Totdat ik hem laatst op een blog zag. Ik wist meteen dat ik deze ook in wilde vullen. Het is namelijk een onwijs mooie tag om even bij stil te staan, hopelijk iets te kunnen delen met de wereld en je te bedenken wat je nou eigenlijk wilt bereiken. 

Wat is je grootste droom; wat wil je bereiken in je leven?
Poeh, we beginnen gelijk met een lastige vraag. Wat ik wil bereiken in mijn leven.. Tja, ik wil gewoon mijn opleiding afronden, later een fijne baan als leerkracht hebben en een mooi huisje hebben met een gezinnetje. Maar daarnaast hoop ik dat veel van de wereld mag zien, mijn blog mag groeien en absoluut dat ik later als ik een oud omaatje ben met een tevreden gevoel terugkijk op mijn leven. Dat ik geen spijt heb dat ik bepaalde dingen wel of niet heb gedaan, dat is misschien wel mijn mooiste doel. 

Op welke manier ben je bezig met het waarmaken van deze droom?
Eigenlijk ben ik hier indirect elke dag wel mee bezig. Natuurlijk door mijn opleiding te volgen, maar ik ben me ook steeds meer bewust van het feit dat ik dingen wil doen die mij gelukkig maken. 

Wat is het belangrijkste doel dat je dit jaar wilt bereiken?

Poeh, het belangrijkste doel dat ik dit jaar wil bereiken is dan denk ik toch wel mijn P halen. Eerder gaf ik al aan dat het wat moeilijk werd om dit binnen één schooljaar te halen, maar in 2016 zou dit toch wel moeten lukken hoop ik!

Wat is jouw #1 tip voor het bereiken van doelen?
Mijn nummer #1 tip voor het bereiken van doelen.. Ik zou zeggen dat je het doel in zo klein mogelijke deeltjes moet gaan opdelen. Hierdoor lijkt het niet alsof je superveel moet doen en je doel nog super ver weg is. Door het op te breken in kleinere stapjes ben je er sneller mee bezig en kom je ook steeds meer vooruit. Hierdoor is het (voor mij in ieder geval) makkelijker om naar het einddoel toe te streven.

goals

Hoe maak jij een dagplanning/to do lijst?
Waar ik een aantal maanden terug mee ben begonnen is een Bullet Journal. Hierin maak ik eigenlijk gewoon dagelijks een to-do lijstje en daar zet ik vrijwel alles in; hoe laat ik moet opstaan, wat ik aan mijn blog/school moet doen, maar ook dat ik genoeg water moet drinken en bijvoorbeeld afspraken zet ik hier ook in. Voor mezelf vind ik dit erg handig! Ik vind hierbij ook echt geweldig om alles lekker op te fleuren met washitape, kleurtjes en stickers haha. Het is echt girly-girly. 

Hoe ga je te werk in een super drukke periode?
Pff in een superdrukke periode stel ik eigenlijk alles tot het laatste uit haha. Maar wat ik dan op het laatst doe is een lijstje maken van alles wat ik moet doen; de belangrijkste en grootste dingen eerst en vanuit daar werken we dan wel weer verder. 

Wat is jouw #1 planning tip?
Hou het overzichtelijk en maak het leuk! Maak je er een grote warboel van dan schiet je er alsnog niks mee om omdat je totaal geen idee hebt wat je nou eigenlijk aan het doen bent. Daarnaast vind ik het persoonlijk erg leuk om kleurtjes en dergelijke te gebruiken zodat het wat vrolijker wordt. 

Wat is jouw ochtendritueel?
Ha, heb ik wel een ochtendritueel? Eigenlijk niet echt. Ik sta op, fris me op, kleed me aan, maak me op, ontbijt, poets mijn tanden en ben weg. En dat is op een doordeweekse dag wanneer ik naar school moet. Ben ik vrij dan is er al helemaal geen ritueel meer te vinden. 

Waarvan krijg je energie? Waarom?
Het klinkt een beetje gek om uit mijn mond te horen maar tegenwoordig krijg ik echt heel fijn energie van het sporten! Het voelt goed om ergens mee bezig te zijn en het is altijd weer een kleine overwinning. 

Wat doe je in het geval van een mental breakdown?
Wanneer ik een mental breakdown heb geef ik er eerlijk gezegd vaak gewoon eventjes aan toe. Het is oké om je soms rot te voelen, dat mag best. Ik plof dan gewoon lekker in bed neer, kijk een filmpje en ga slapen. De volgende dag is weer een nieuwe start en kunnen we er weer tegen aan gaan! 

 Q: Wat is jouw grootste droom?

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Kirsty

  Leuke tag! Ik heb deze nog niet vaak gezien volgens mij. Ik denk dat het opbreken van je doelen in kleine stukjes inderdaad een goed idee is, omdat je anders overweldigt raakt door hoe groot het wel niet lijkt.
  Kirsty onlangs geplaatst…Hoe ik ben begonnen met sporten (zonder conditie)My Profile

  mei 12, 2016 at 2:12 pm
 • Reply Joanne

  Wat een leuke vragen om eens over na te denken!
  Joanne onlangs geplaatst…Check MatesMy Profile

  mei 12, 2016 at 8:04 pm
 • Reply Sylvia

  Leuke tag! Ben ‘m ook nog niet vaak tegengekomen 🙂

  mei 13, 2016 at 8:35 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  PERSBERICHTEN #5 Paula’s Choice, Kruidvat & Contigo

  Het is weer maandag en dat betekent dat ik weer een aantal leuke persberichten bij elkaar heb gesprokkeld! Het verbaasd...

  Sluiten