Follow:

MIJN 2018

In het begin van een nieuw jaar is het natuurlijk ook weer tijd om naar je goede voornemens te kijken. Gisteren kon je al een artikel lezen over hoe je deze voornemens dit jaar wél vol kunt houden. Want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik faal altijd. Keihard. En dat is dan ook de reden dat ik eigenlijk helemaal niet meer aan ‘goede voornemens’ wil doen. Want één, ik faal dus altijd en twee waarom moet 1 januari hier een perfect moment voor zijn? Maar ik zou mezelf niet zijn als ik toch niet weer van gedachten zou veranderen.

Goede voornemens wil ik het niet echt noemen. Ik sta op dit moment op een punt in mijn leven dat ik het anders wil. Waar ik mijn leven net wat anders in wil richten, om gelukkig en tevreden te zijn. Daarom noem ik het mijn doelen en geen voornemens. En 1 januari komt nu toevallig net mooi uit, ik heb de afgelopen twee weken elke dag gewerkt dus dat vond ik niet echt een moment om te beginnen. En vanaf 1 januari is de rust in mijn leven weer een beetje terug gekeerd, dus perfect! En ik las dat maandagen juist wél goed zijn om te beginnen dus let’s go!

Zoals je gisteren al hebt kunnen lezen hou je je goede voornemens beter vol door er overkoepelend thema aan te hangen. Vervolgens schrijf je hier kleine, haalbare stappen op die je elk moment van het jaar uit kan voeren en je dus ook makkelijker naar terug kunt gaan wanneer het even niet zo goed gaat. Wanneer je bijvoorbeeld als doel ‘5 kilo afvallen’ hebt en het even niet zo lekker loopt, is het veel moeilijker om naar dit doel terug te keren dan naar het doel ‘gezond eten’. Daarom heb ik onderstaand ‘stappenplan’ voor mezelf opgesteld. Mijn overkoepelende thema voor 2018 is ‘selfcare’. Ik wil wat meer met mezelf bezig zijn, doen wat me gelukkig maakt en me hier prettiger in voelen. Dit thema heb ik onderverdeeld in de volgende drie categorieën; gezond leven, selfcare en bloggen. Deze categorieën heb ik weer onderverdeeld in kleine stappen die ik kan uitvoeren/behalen om de categorie te kunnen voltooien. Goed, genoeg gekletst. Laten we gaan kijken naar mijn doelen voor 2018!

GEZOND LEVEN
Dit is denk ik wel het grootste doel waar ik de komende tijd aan wil gaan werken. Ik ben niet meer zo blij met mijn lichaam. Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet dik ofzo. Absoluut niet. Maar het mag wel allemaal wat ‘beter’. Sinds ik uit huis ben (nu 3 maanden ongeveer) gaat het allemaal een beetje mis. Ik eet niet voldoende ‘normale maaltijden’ waardoor ik ga snacken. En geloof me, ik kan vreten. En dat in combinatie met weinig sporten is niet goed. Dus wat is het plan?

 • Gezond eten
 • 2x per week wat lekkers, met mate
 • minimaal 1x per week yoga
 • minimaal 1x per week home workout

Dit gaat vast en zeker een uitdaging voor me worden. Zeker met een vriend naast me die ook van snacken houdt. Maar deze keer hoop ik meer doorzettingsvermogen te hebben.

SELF CARE
Oh hier kan ik wel een heel artikel over schrijven joh. De afgelopen maanden ben ik best wel tegen dit vlak opgelopen. Heel vervelend, maar ergens is het ook wel goed voor mezelf geweest. Ik ben namelijk een ontzettende perfectionist, tot ergernis aan toe.  Perfectionistisch zijn hoeft helemaal geen vervelende eigenschap te zijn, totdat je er te ver in gaat. En daar is mijn knelpunt. Ik ben iemand die ALLES goed moet doen. Ik ging fulltime naar school, had stage, werk in het weekend, heb een huishouden te onderhouden, een blog en ook nog een sociaal leven. En dat moest ik allemaal goed doen. Falen bestond niet in mijn woordenboek. Totdat ik voor mijn gevoel juist wel faalde en ik een beetje instortte. Dus ook dit gaan we anders doen. Het gezond eten is hier eigenlijk ook onderdeel van, want wanneer ik bovenstaande punten uitvoer zit ik ook lekkerder in mijn vel.

 • meer boeken lezen
 • meer in het nu leven
 • minder zorgen maken, meer genieten
 • niet zo streng voor mezelf zijn
 • meer geordend zijn

Waarschijnlijk gaat dit me nóg meer moeite kosten dan gezond leven dus wat een zwaar leven ga ik krijgen haha! Ik hoop dat het me gaat lukken.

ONLINE ZIJN
2018 gaat het jaar zijn dat ik consequent blog. Zo moeilijk moet dat toch niet zijn? Afgelopen jaar (misschien wel 2 jaar) ging dit niet zo goed maar ook hier wil ik verandering in brengen. Een paar weken terug kon je al lezen wat de nieuwe koers van 2018 gaat worden. Het plan is om me hier aan te gaan houden, en minder bezig te zijn met de aantallen en dat soort dingen. Ik wil het plezier in het bloggen weer terug krijgen, want het is zo ontzettend fijn wanneer dat er is! Ik vrees dat het lastig gaat worden wanneer ik komende februari met mijn minor start en waarschijnlijk ook mijn verlengde stage ga lopen, maar toch hoop ik in de avonduurtjes wat tijd te kunnen vinden om aan mijn blog te werken, want het werkt ook zeker ontspannend voor me!

 • me aan mijn blogschema houden
 • minder focus op aantallen, meer op plezier en ontspanning
 • wat meer vooruit werken op vrije dagen

 

Q: Wat zijn jouw doelen voor 2018?

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN | INSTAGRAM | FACEBOOK | TWITTER

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Ivon

  Ik herken me best in jouw doelen hihi!
  Ik denk alleen dat je doelen niet zo hard voor jezelf moet maken als minstens 2x… minstens 1x per week..
  Volgens mij voel je je dan sneller “schuldig” als je het niet gehaald hebt…

  Verder aangezien je best concrete doelen hebt, is de purpuz planner misschien voor jou een ideetje als stok achter de deur en als hulpmiddel om je doelen ook concreet in te plannen?

  Succes ermee in ieder geval!

  Liefs
  Ivon onlangs geplaatst…Mijn succes in DecemberMy Profile

  januari 9, 2018 at 9:18 pm
 • Reply Sylvia - alovelyadventure

  Wat een mooie doelen. Gewoon doen en dan zien waar het schip strand. Dat heb ik ook met mijn doelen. Ik zet ze op Internet voor een bepaalde stok achter de deur. Maar je moet ook niet te streng voor jezelf zijn. Lukt het een keer niet, dan niet. Het moet wel leuk blijven.
  Sylvia – alovelyadventure onlangs geplaatst…Persoonlijke & blogdoelen 2018My Profile

  januari 14, 2018 at 3:50 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  HOE HOU JE DIT JAAR JE GOEDE VOORNEMENS WEL VOL?

  Zo, dit artikel had eigenlijk al maandag 1 januari online moeten staan maar een flinke virusinfectie aan mijn keel gooide...

  Sluiten