Follow:

MIJN EERSTE TENTAMENWEEK ZIT EROP

Oh wat een stress was het afgelopen week joh. De allereerste tentamenweek op het hbo. Hoeveel zwaarder zou dit gaan zijn dan op het mbo? Ik moest sowieso veel en veel meer leren. Zou ik het allemaal wel halen? Hoe erg zou ik het vinden als ik iets zou moeten gaan herkansen? Leerde ik wel genoeg? Al deze vragen spookten allemaal door mijn hoofd haha.

Maar gelukkig allemaal met goed resultaat! Ja, ik haalde het allemaal. Ik leerde genoeg. Thank god! Afgelopen week had ik een tentamen Engels, ontwikkelingspsychologie en leerpsychologie. Om Engels maakte ik me sowieso al niet echt druk aangezien die taal me altijd wel prima afgaat. Maar ontwikkelingspsychologie was onwijs veel en bij leerpsychologie was de leerstof een beetje vaag. 

Ik durf niet eens meer te zeggen hoeveel uur ik nu aan het leren heb besteed. In de herfstvakantie ben ik begonnen met daadwerkelijk leren, daarvoor had ik al samenvattingen gemaakt. Maar eigenlijk kan je zeggen dat ik met uitzondering van 1 dag 2 weken lang heb geleerd. Wat een verschil met het mbo, daar begon ik 1 à 2 dagen van te voren haha. 

Maar wat een opluchting was het toen vrijdag de laatste toets erop zat! Ontwikkelingspsychologie heb ik gehaald met 83% en leerpsychologie met 79%. Alle stress en spanning voelde ik gewoon van mijn schouders afglijden en dat is zo’n goed gevoel haha. Ik ben best trots op mezelf! Hopelijk kan ik deze flow volhouden haha. Eigenlijk is het wel erg, op het mbo heb ik nooit een onvoldoende gehaald en ook nu weer kon ik dat doorzetten. Ik word bijna bang voor het moment dat ik wel een keer moet gaan herkansen haha, want dat gaat er sowieso een keer komen. Hoe ga ik dat oppakken haha. Maar dat zien we dan wel wel weer. Voor nu ga ik lekker genieten van de 12,5 studiepunten die ik binnen heb gesleept! 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Simone

  Gefeliciteerd! Dat moet een top gevoel zijn.
  Simone onlangs geplaatst…Diary – november #1My Profile

  november 9, 2015 at 8:52 am
 • Reply Esmee

  Fijn dat je stress weekje erop zit, goed om te horen dat je trots bent op jezelf!
  XOXO esmee
  Esmee onlangs geplaatst…Urban Decay 24/7 Glide On Pencil, Oil SlickMy Profile

  november 9, 2015 at 10:13 am
 • Reply Manon

  Fijn dat het erop zit!
  Manon onlangs geplaatst…Mac Magic Of The Night Dark Side Lipstick & Enchanted Lip Bag NudeMy Profile

  november 9, 2015 at 4:42 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  PERSONAL UPDATE

  In mijn vorige artikel heb je al alles over mijn blog kunnen lezen, maar hoe gaat het nou verder met...

  Sluiten