Follow:

MOVIES | ATOMIC BLONDE

Let op: dit artikel bevat spoilers rondom de film ‘Atomic Blonde’. 

En het is weer tijd voor een nieuwe film artikel! Waar ik eerst veel minder naar de bioscoop ging, ga ik er de laatste tijd weer regelmatig naartoe. De vorige keer was het nog een girls night outmaar deze keer was het juist een Boys night out. Oh ja, en ik erbij. Eigenlijk had ik helemaal geen zin om te gaan maar onder lichtelijke dwang ging ik mee met mijn vriend en 2 vrienden. En ja, bij een boys night out hoort natuurlijk een actiefilm. Met een lichte vrouwelijke touch, speciaal voor mij. En waar kom je dan op uit? Atomic Blonde. Een actiefilm met een vrouw in de hoofdrol. 

In 1989 op de vooravond van de val van de Berlijnse muur wordt MI6-agent James Gascoigne vermoord door de KGB-agent Joeri Bachtin, die een microfilm steelt waarop een lijst van agenten staan die actief zijn in de Sovjet-Unie. De daaropvolgende dag wordt MI6-agente Lorraine Broughton (Charlize Theron) naar Berlijn gestuurd om te proberen deze lijst te bemachtigen en om dubbelspion Satchell uit te schakelen.

 Wat vind ik van de film?

Laat ik voorop stellen dat ik echt niet vies ben van een goede actiefilm. Geweld kan ik best hebben, dit kan je wel zien aan mijn lovende artikel over de film London has fallenVol goede moed ging ik dus naar Atomic Blonde. Zoals je net al hebt kunnen lezen speelt deze film zich af in 1989. Er zijn volop spanningen in Oost- en West Berlijn en de muur staat op het punt om te vallen. Er hangt dus een gespannen sfeer in de stad. Dit vond ik zeker een pluspunt aan de film. Ik vind de tweede wereldoorlog en de daaropvolgende koude oorlog erg interessant dus ik kon dit tijdsaspect in de film dus zeker waarderen. De film laat de spanningen en de sfeer die er hangt goed zien. Maar ik moet eerlijk zijn dat dit eigenlijk het enige pluspunt van deze film is. Oh en het acteerwerk van Charlize Theron, wat een heerlijke vrouw is het! Ze heeft 8 personal trainers afgewerkt voor deze film en dat is ook zeker te merken. 

In de eerste scene van de film zie je een aantrekkelijke vrouw vol blauwe plekken in een bad vol met ijs. Enkele beelden later zie je dat zij naar Berlijn wordt gestuurd als spionne om de welbesproken lijst te onderscheppen. Ik moet zeggen dat ik de film maar een beetje voort bleef kabbelen. Je ziet Lorraine van alles doen om deze lijst te bemachtigen maar het lijkt allemaal zonder succes te zijn. Hierdoor heb ik mezelf meerdere malen afgevraagd waar deze film nu naartoe gaat. Ondertussen worden er flink wat mensen door haar afgemaakt. Ik wil niet teveel verklappen over het verloop van de film of over het einde, maar ik kan er wel bij zeggen dat pas op het allerlaatste moment voor mij het kwartje viel hoe het allemaal in elkaar stak. Ik kreeg er een beetje een wtf-gevoel van. Dit deed voor mij af aan het geheel van deze film. Naar mijn idee hadden ze veel meer naar dit einde toe kunnen spelen en had dit het verhaal sterker gemaakt. Zou ik deze film aanraden? Nee, eigenlijk niet. 

Rating: 5.5/10

Q: Heb jij de film al gezien? Wat vond je ervan?

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Marlous

  Hmm ik heb een pathépas en kan dus onbeperkt naar de film maar toen ik hier de voorfilmpjes van zag werd ik er ook niet echt warm of koud van. Ben blij dat ik ‘m heb geskipt als ik dit zo lees 😉

  augustus 16, 2017 at 6:38 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  PERSBERICHTEN #8 THE BODY SHOP & MAKEUP ACADEMY

  Je kunt echt merken dat het zomervakantie is. Mijn mailbox blijft de laatste dagen angstvallend leeg qua persberichten. Iedereen is...

  Sluiten