Follow:

MOVIES | BEN HUR

Let op: dit artikel bevat spoilers rondom de film Ben Hur.

Toen mijn vriend en ik de trailer van Ben Hur laatst een keer zagen zeiden we beiden gelijk dat we deze film wilden zien. Snel daarna was ik eigenlijk alweer vergeten waar deze film nou ook alweer over ging, maar de date stond al voor afgelopen donderdag gepland. 

De film gaat over de Joodse prins Judah Ben Hur (Jack Huston) en zijn geadopteerde broer Messala (Toby Kebbell). Messala is niet van Joodse, maar juist van Romeinse afkomst. Wanneer de Romeinen steeds meer delen in de wereld overnemen besluit Messala zich aan te sluiten bij het Romeinse leger en werkt zich hierin omhoog. Wanneer Messala met zijn leger naar Jeruzalem komt, gaat het natuurlijk gigantisch mis en volgt er een strijd tussen de twee broers. Kunnen zij de haat voor elkaar nog te boven komen?

Wat vind ik van de film?

Ben Hur is een historisch verhaal die in deze film in een iets moderner jasje is gestoken. In de in totaal twee en half uur durende film zie je hoe het Romeinse rijk Jeruzalem in probeert te nemen en trekt deze strijd twee broers hierin mee. De ene is namelijk Joods en de ander Romeins. Beide acteurs, Jack Huston en Toby Kebbell, zijn natuurlijk een lust voor het oog maar daarnaast vond ik ze ook beide erg sterk spelen. De rollen los van elkaar vond ik dan ook erg goed. Wel ben ik van mening dat het verhaal tussen deze twee broers wel iets sterker had mogen zijn. De afzonderlijke verhaallijnen waar ik niet teveel over wil verklappen zijn op sommige momenten erg spannend en slepen je echt mee, maar daar blijft het dan eigenlijk ook wel bij. Ik vond het verhaal niet sterk genoeg om twee en een half uur lang geboeid te zitten kijken. Ook kon ik af en toe de logica van de gebeurtenissen niet echt vinden haha. 

Al met al vond ik het wel een prima film. Puur door het feit dat het toch wel impact maakt omdat het er vroeger echt zo aan toe is gegaan. Hier ga je door deze film toch wel bij stil staan. Ook zaten er dus mooie actiemomenten bij waar ik echt op het randje van mijn stoel zat. En natuurlijk waren de mannen prima om naar te kijken. 

Rating: 7/10

Q: Heb jij de film al gezien? Wat vond je ervan?

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
IS SUSHI NOU EIGENLIJK GEZOND?

Dat ik dol ben op sushi vertel ik iedereen die het maar horen wil. Wie weet vind ik er wel...

Sluiten