Follow:

MOVIES | EVERYTHING, EVERYTHING

Let op: dit artikel bevat spoilers rondom de film ‘Everything, Everything’.

Al weken lang zie ik online van alles voorbij komen over de film Everything, Everything. Na de trailer gezien te hebben was ik gelijk om! Ik moest en zou deze film zien.

Gelukkig heb ik een vriend die zonder te klagen met mij meegaat naar romantische drama’s. En zo zaten we dus afgelopen vrijdag in de bioscoop om deze film te zien. Met hoge verwachtingen kan ik je vertellen. Benieuwd of Everything, Everything deze verwachtingen waar kon maken? Lees dan snel verder!

Everything, Everything vertelt het onwaarschijnlijke liefdesverhaal van Maddy en Olly. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Nicola Yoon.
Wat als je niet naar buiten mag, geen frisse lucht mag inademen noch het warme zonlicht op je gezicht kunt voelen. Wat als je die prachtige buurjongen nooit een kus zal kunnen geven? Het overkomt de 18-jarige Maddy. Door haar ziekte mag ze de veilige, luchtdichte omgeving van haar huis niet verlaten. Maar Maddy is nieuwsgierig, slim en vastberaden. Zeker wanneer ze verliefd wordt op haar buurjongen Olly wil ze de fascinerende buitenwereld verkennen en haar eerste liefde ervaren.

Wat begon met staren naar elkaar van achter het raam en met tekstberichtjes als enige communicatiemiddel, groeide uit tot een hechte band. Ondanks Maddy’s aandoening willen zij alles riskeren om bij elkaar te kunnen zij, zelfs al dit betekent dat zij alles daardoor kunnen verliezen.

 

Wat vind ik van de film?

Op de een of andere manier had ik dus hoge verwachtingen van deze film. Aan de ene kant vreemd, want ik verwachtte dat het weer een soort ‘the Fault in Our Stars’ film zou worden, niet origineel enzo. Maar toch was ik na de trailer gelijk om.

Wat me gelijk opviel is dat er in de film heerlijk met contrasten werd gespeeld. Zo draagt Maddy alleen maar witte kleding, en Olly juist alleen maar zwart. Hij heeft een lastige thuissituatie met een agressieve vader en zij heeft juist een liefhebbende en beschermende moeder om zich heen. Maar toch vinden ze elkaar en gelijk is de liefde tussen de twee opgebloeid. En op de een of andere manier werd ik hier helemaal week van haha. Je ziet precies hoe de liefde tussen deze twee zich ontwikkeld en het is een mooi proces om te zien. Herkenbaar ook, voor mij in ieder geval. Misschien dat ik er daarom zo week van werd haha. Ik kreeg er zelf weer helemaal een verliefd gevoel van. Zonder al teveel te willen spoileren heeft deze film een redelijk onverwacht einde. Ik weet eigenlijk nu ik dit schreef nog niet zo goed wat ik hiervan vind. Het maakt dat deze film verschilt van andere gelijksoortige films. Maar het kwam wel heel onverwacht en misschien had het einde ook wel zoveel mooier gekund. Ik denk dat ze een dieper niveau hadden kunnen bereiken als ze het einde hadden aangepast/er meer aandacht aan hadden besteed. Ik vind het een lastige. In ieder geval vind ik de film absoluut een aanrader en als je van romantische films/drama’s houdt moet je deze zeker gaan zien!

Rating: 8/10

Q: Heb jij de film al gezien? Wat vond je ervan?

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Loes

  Ik heb de film nog niet gezien, maar zie het afgelopen week heel vaak voorbij komen! Ik ben inmiddels aardig nieuwsgierig geworden.
  Loes onlangs geplaatst…Levende Loes #26 – 19 tot 25 augustusMy Profile

  augustus 28, 2017 at 8:29 am
 • Reply Irma

  Ah deze wilde ik al graag zien, maar nu al helemaal, haha!
  Irma onlangs geplaatst…Een brief aan mijn lichaamMy Profile

  augustus 28, 2017 at 8:45 am
 • Reply Jana Raveydts

  Nog niet gezien, maar ik wil hem wel graag nog zien 😀 x
  Jana Raveydts onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn leven #132My Profile

  augustus 28, 2017 at 7:34 pm
 • Reply Christine

  Zelf heb ik het boek gelezen, en wat een verschrikking, pfoe, kwam er bijna niet doorheen. Vond het verschrikkelijk voorspelbaar en vol met clichés. Misschien dat ik de YA gewoon aan het ontgroeien ben, maar pfoe, ik hoef de film iig niet te zien! Grappig om te zien hoe verschillende mensen verschillende dingen leuk vinden!

  september 3, 2017 at 8:53 am
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK | WEEK 34

  Zucht, mijn laatste week vakantie gaat alweer in. 2 maanden lang ben ik vrij geweest van school en nu zit...

  Sluiten