Follow:

MOVIES | LONDON HAS FALLEN

Let op: dit artikel bevat spoilers rondom de film London Has Fallen.

Sinds ik met mijn vriend samen ben ga ik best regelmatig naar de bioscoop. Of ja, in ieder geval vele keren vaker dan dat ik hiervoor ging haha. De laatste film waar ik heen ben geweest is de film London Has Fallen.

In de film London Has Fallen, die overigens een vervolg is op Olympia Has Fallen, is een Actie/Thriller waarin Gerard Butler, Morgan Freeman en Aaron Eckhart de hoofdrollen te pakken hebben.

Wanneer de Engelse premier op een mysterieuze wijze overlijdt komen alle wereldleiders naar Londen om zijn afscheidsdienst bij te wonen. Mike Banning (gespeeld door Gerard Butler) gaat als beveiliger mee met de Amerikaanse president (gespeeld door Aaron Eckhart).
Wanneer ze in Londen arriveren voor de dienst wordt Londen opeens vanuit allerlei kanten aangevallen door terroristen. Niet alleen de wereldleiders worden aangevallen, maar ook dé trekpleisters van Londen als de London Eye en de Tower Bridge worden aangevallen. Benjamin (amerikaanse president) weten te ontsnappen maar er volgt nog een lange achtervolging aangezien de president het daadwerkelijk doelwit van de terroristen is. 

Wat vind ik van de film?

Toen ik deze film in de bioscoop ging kijken, waren net de aanslagen in Brussel gebeurd. Met deze gebeurtenissen vond ik het eerste deel van de film, waarbij London zelf werd aangevallen eigenlijk best wel heftig. Het is op dit moment in de wereld een realistische situatie die maar zo zou kunnen gebeuren. Natuurlijk gaat het niet zo groot en uitgebreid als in deze film gebeuren, waarbij er honderden terroristen zijn. Maar wanneer er een moment is dat de wereldleiders bij elkaar zijn zou er zomaar iets kunnen gebeuren. Dit deel van de film vond ik erg sterk neergezet en werd ik ook echt meegesleurd met het verhaal. 
Nadat de president en Mike ontsnapt zijn volgt er eigenlijk een ellenlange achtervolging tussen hen en de terroristen. Op een gegeven moment wordt de president gegijzeld en is het aan Mike om hem te redden. Vanaf hier wordt het gewoon een ordinaire schietfilm waarbij de ene na de andere terrorist neergeschoten wordt. Prima, het is vermakelijk maar je kan het natuurlijk wel raden. Op een gegeven moment was het echt zo van; ha you’re gonna die! And you! And you! Mike is wel een echte held, die in zijn eentje al die mensen neer kan schieten en zelf niet gewond raakt. En je raadt het al; natuurlijk wordt de president op het laatst gered. 

Ondanks dat het verhaal op het laatst ontzettend voorspellend vond, vond ik het al met al toch wel een prima film. Dit komt vooral door het sterke begin. Het ordinaire schieten daarna is niet echt mijn ding, er zat niet echt meer een verhaal in. Maar is dit jouw ding, is het zeker een prima film voor jou!

Rating: 6,5/10

Q: Heb jij de film al gezien? Wat vond je ervan? 

 FOLLOW ME ON BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Manon

  Ik wist niet dat het echt een vervolg was, nu ga ik zeker weten kijken. Ik vind ordinaire schietfilms leuk, haha.

  april 20, 2016 at 4:23 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  PERSONAL | KAN IK MIJN PROPEDEUSE NOG IN ÉÉN JAAR HALEN?

  Poeh, afgelopen week was het best wel een bewogen week. Zoals sommigen van jullie wel weten had ik tentamenweek en...

  Sluiten