Follow:

MOVIES | THE HUNTSMAN: WINTER’S WAR

Let op: dit artikel bevat spoilers rondom de film The Huntsman Winter’s War. 

Een aantal maanden terug zag ik in de bioscoop al de trailer voor The Huntsman, ik informeerde mijn vriend gelijk dat ik daar absoluut naartoe wilde! Maar was ik aan het eind van de film nog zo enthousiast als toen?

The Huntsman zou gebaseerd zijn op het welbekende sprookje Sneeuwwitje. Een aantal jaar terug ben ik ook naar Maleficent geweest en aangezien ik deze film erg sterk vond verwachtte ik dit eigenlijk ook wel van The Huntsman. Met een sterke cast (Emily Blunt, Chris Hemsworth, Charlize Theron en Jessica Chastain) zou dit zeker goed moeten komen! 

De film begint wanneer queen Ravenna (Charlize Theron) en Freya (Emily Blunt) samen in een kasteel leven. Wanneer het kind van Freya overlijdt besluit zij te vertrekken en haar eigen koninkrijk op te richten. Hier vermoord ze alle volwassenen en leidt ze de kinderen op tot jagers. Hier vallen ook Eric (Chris Hemsworth) en Sara (Jessica Chastain) onder. Wanneer deze volwassen worden, worden zij verliefd op elkaar maar dit wordt niet geaccepteerd door Freya. 
Hierna spoelen we door naar jaren later; Eric is het koninkrijk ontsnapt en denkt dat Sara dood is. Eric krijgt de opdracht om de spiegel van Ravenna op te sporen voordat Freya deze in handen krijgt. Hij krijgt hulp van 2 lompe dwergen. Later blijkt Sara nog te leven en helpt zij hem bij het veroveren van de spiegel.

Ik ga gelijk met de deur in huis vallen; ik vond de film wat tegenvallen. Als eerste had de film vrijwel niks met Sneeuwwitje te maken, met uitzondering van de spiegel. Dit vond ik erg jammer en had ik eigenlijk wel verwacht. Hierdoor vond ik het verhaal maar vaag en eigenlijk een soort Frozen voor volwassenen aangezien Freya over allerlei ijskrachten beschikte. Erg jammer! Daarnaast vond ik de accenten van de hoofdrolspelers ook echt onwijs ergerlijk! Maar dat kan aan mij liggen. Wat ik dan weer wel leuk vond waren de dwergen, deze hadden namelijk onwijs leuke en droge humor, hier kon ik wel om lachen. Maar verder, nee, de film deed het hem helaas niet echt voor mij. 

Rating: 5,5/10

Q: Heb jij de film al gezien? Wat vond jij ervan?

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Jamey

  Ik wil deze film echt wel zien! Lijkt me zooooo fet!
  Jamey onlangs geplaatst…Spring EssentialsMy Profile

  april 26, 2016 at 6:17 am
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  PERSBERICHTEN #3

  Het is maandag en dus is het weer tijd voor de nieuwste persberichten! Ik heb weer de leukste voor jullie...

  Sluiten