Follow:

PERSONAL | MOTIVATIE EN PRODUCTIVITEIT KWIJT & HOE VERDER BLOGGEN?

Zoals jullie vast wel gemerkt hebben is het ritme op mijn blog helemaal zoek. Lange tijd is er zelfs weer niks online gekomen. En op de ene of andere manier loop ik hier zo ontzettend vaak tegen aan terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet wil. En daar baal ik dan echt keihard van! Heb ik het niet te druk met school en werk, ligt het wel aan andere dingen.

MOTIVATIE EN PRODUCTIVITEIT?

Ik weet niet wat het is maar ik loop hier de afgelopen 2 à 3 maanden echt ontzettend tegen aan. Ik vind het echt onwijs moeilijk om me ook maar ergens toe te zetten, wat dan ook. Dit betreft niet alleen mijn blog, maar voor de vakantie ook mijn schoolwerk en alle dingen die ik zo ontzettend graag zou willen doen maar ik de stap gewoon niet maak. Zo heb ik het allemaal in mijn hoofd zitten. Ik wil zo graag knallen met mijn blog, minimaal 4 artikelen per week online zetten maar ik doe het gewoon niet. Ik wil mijn lifestyle veranderen, sowieso wat eten betreft. Ik heb het afgelopen week een paar dagen volgehouden en nu heb ik er eigenlijk al geen zin meer in. Ik zou zo graag een goede ochtendroutine ontwikkelen, waarin ik rustig opsta en het liefst ook nog eens een kwartiertje yoga zou doen. Denk je dat ik het doe? Nee hoor. Er lijkt wel een muur te staan tussen mijn wensen en dromen en de uitvoering daarvan.

Inmiddels ben ik alweer bijna 2 weken terug van mijn vakantie en ik heb gewoon nog helemaal niks uitgevoerd. Wanneer ik hier niet over na denk vind ik het echt heerlijk, maar wanneer ik wél ga nadenken erger ik me er kapot aan. Ik wil zo graag dingen doen, waarom doe ik het dan niet!? 

Wat nu dan?

Ik heb mezelf een schop onder mijn kont gegeven want het is gewoon klaar nu. Ik heb besloten dat vanaf 1 augustus het ritme op mijn blog weer volledig terug moet zijn. Tot deze dag heb ik de tijd om hierin te komen. Vanaf nu zal je dus met enige regelmaat weer een blog op LemonyLife kunnen verwachten en vanaf 1 augustus zal er weer standaard een artikel online staan op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. En deze keer moet en zal ik het volhouden! Ik vind het ontzettend leuk om te doen en wanneer ik met een artikel bezig ben gaat het zo gemakkelijk en vlot. Zo rolt dit artikel ook weer simpel uit mijn vingers. Waarom doe ik het dan niet!? 

Wanneer het ritme er weer in zit wil ik me ook gaan focussen op het professioneler maken van mijn blog. Op pinterest staan er talloze artikelen online over blogs en ik ben zeker van plan deze eens te gaan lezen. Wie weet steek ik er nog wat van op! Daarnaast gaat morgen (vandaag is het woensdag) ook mijn eetregime weer in. Als ik wil afvallen zal ik er ook wat voor moeten doen. Vandaag (woensdag) mag ik nog lekker een frietje halen van mezelf en donderdag gaat het ritme er weer in en vrijdag zal ik in de sportschool staan. Hoppa, gewoon doen! 

Daarnaast ben ik een interessant boek tegen gekomen; Steeds beter van Gretchen Rubin. Dit boek gaat over gewoontes en hoe je deze kunt begrijpen en aanpassen. Ik denk dat ik dit boek eens aan ga schaffen. Het zou nog eens heel goed voor me kunnen werken. De dagelijkse to-do lists moet ik ook maar weer eens gaan introduceren. Dit werkte altijd erg goed voor me, als ik tenminste de zin kon vinden om daadwerkelijk een lijstje te maken. 

Heads up: ook wil ik jullie nog even een heads up geven over mijn blog. Zoals sommigen van jullie misschien wel weten heeft Photobucket besloten het roer om te gooien en moet je voortaan betalen om je foto’s op je blog te kunnen laten zien. Hierom staat momenteel veel foto’s op mijn blog op zwart, tenzij ik ze 400 dollar per jaar ga betalen. Dit heb ik natuurlijk niet, en zelfs als ik het wel had zou ik dit nooit betalen. Daarom ben ik nu bezig alle foto’s over te zetten. Het kan dus zijn dat je tijdelijk bepaalde foto’s niet ziet maar ze komen terug! 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Carolien

  Wat goed dat je toch jezelf er weer toe gaat zetten. De eersts stap is lastig maar daarna zal het vast weer vanzelf gaan. Heel veel succes met het vinden van het juiste rimte, en ook met het eten! You can do it!

  juli 22, 2017 at 5:41 am
 • Reply Loes

  Goed dat je jezelf er weer toe zet, maar je kunt misschien ook je ritme iets aanpassen? Je plaatst nu best veel artikelen in een week (volgens je routine), maar je kunt ook kiezen voor wat minder? Dan vind je misschien vanzelf je inspiratie en motivatie weer terug, omdat je het wat makkelijker opbouwt.
  Loes onlangs geplaatst…Summer Savior – Nooit meer schurende benen met VevinaMy Profile

  juli 22, 2017 at 7:51 am
 • Reply Kirsty

  Wat goed dat je je ritme weer op wil pakken! Zelf merk ik dat ik vaak na wat rust vanzelf wel weer veel wil doen, maar als dat niet zo werkt is het inderdaad misschien nodig om eerst even streng te zijn. Succes!
  Kirsty onlangs geplaatst…About Last Week 19My Profile

  juli 22, 2017 at 8:04 am
 • Reply TypischKim

  Goed van je dat je het ritme weer gaat oppakken! Het is goed dat je een doel stelt. Zoals jij bijvoorbeeld al zei: “4 artikels per week online”. Wanneer je merkt dat dit ondanks dat je het ritme weer hebt opgepakt, toch niet helemaal haalbaar is, kun je misschien drie artikels per week online aanhouden. Het is belangrijk dat je het met plezier blijft doen!
  TypischKim onlangs geplaatst…Mijn favoriete beauty-Youtubers!My Profile

  juli 23, 2017 at 1:01 pm
 • Reply Nicole

  Dit klinkt heel bekend, ik heb dat ook geregeld. Het ene moment ben ik supergemotiveerd en maak ik allerlei plannen en een paar weken later heb ik totaal geen zin meer. Geen idee waar het doorkomt. Ik probeer nu niet te streng te zijn voor mezelf en de dingen die ik wil doen op te delen in kleine stukjes, dan wordt het makkelijker om telkens iets te doen en zo ben ik uiteindelijk weer productiever 🙂
  Nicole onlangs geplaatst…Gegrilde paprika courgette soepMy Profile

  juli 25, 2017 at 12:52 pm
 • Reply Mariëlle

  To do lists zijn onmisbaar voor me <3 En wat mega vervelend zeg, van Photobucket :O Good luck!

  augustus 3, 2017 at 3:22 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  FOOD DIARY #12

  Het is weer tijd voor een nieuwe food diary! Afgelopen week was het tijd om weer terug te komen in...

  Sluiten