Follow:

TERUGBLIK 2015

Screenshot 2015-12-23 at 18.24.32

Wow, het is alweer de laatste dag van 2015. Wat is dit jaar toch voorbij gevlogen! Ik weet nog dat ik vorig jaar precies hetzelfde artikel schreef, maar dan een terugblik op 2014 en daarna een vooruitblik op 2015. Waarin ik zei dat 2015 een prima jaar zou worden, in ieder geval beter dan 2014. En jezus, wat was 2015 een prima jaar! Een geweldig jaar zou je wel kunnen zeggen. 

 

SCHOOL

Laten we bij het grootste deel van afgelopen jaar beginnen. Na 4 jaar mbo rondde ik in Juni eindelijk de opleiding onderwijsassistent af. Wat een grote opluchting was dit! Eindelijk klaar op het roc, geen lessen meer waar je niks uitvoerde en überhaupt niks leerde. Geen vervelende leerkrachten meer, geen school onder mijn niveau meer. Maar eindelijk een diploma op zak! Wat een goed gevoel geeft dat! Hierna haalde ik in één keer alle 3 de pabotoetsen. Nog een opluchting en overwinning erbij! Dit betekende namelijk dat ik eindelijk aan de opleiding mocht beginnen waar ik al die jaren op heb gewacht; de pabo. Nu we 4 maanden verder zijn vind ik dit nog steeds een heerlijke opleiding en de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Hier zit ik echt goed op mijn plek.

WERK 

In 2015 kreeg ik ook een geweldige bijbaan wat helemaal bij me past, namelijk in de kinderopvang. Sinds Juli werk ik in de weekenden bij een soort kinderopvang, maar dan voor kinderen vanaf 3 jaar. Als het goed is begin ik vanaf volgend jaar ook met vakantiewerk in de kinderopvang bij dezelfde organisatie dus dat is helemaal leuk! 

Screenshot 2015-12-23 at 18.29.28

VAKANTIE

Oh ik heb echt de meest geweldige vakantie ooit gehad! Al jaren leek het me geweldig om eens te gaan interrailen maar het kwam er nooit van. Afgelopen zomer heb ik dan eindelijk de stap genomen en heb ik 3 weken lang met een vriendin door Europa gereisd. Wat een geweldige 3 weken zijn dit geweest en wat hebben we mooie dingen mogen zien en meemaken! Dit waren misschien wel de 3 meest geweldige weken van dit jaar. 

LIEFDE 

En ook in de liefde mag ik me sinds dit jaar gelukkig prijzen. Ik heb de meest lieve en geweldige jongen ooit ontmoet op school en ben na 4 maanden dat ik hem ken nog steeds smoorverliefd <3. 

En door al deze dingen merk ik dat ik afgelopen jaar als persoon ook absoluut veranderd ben, ik ben meer gegroeid. Ik ben een gelukkiger persoon, sta positiever in het leven en kan ook absoluut genieten van de kleine dingetjes. Ja, ik kan absoluut zeggen dat 2015 mijn jaar was met eigenlijk alleen maar positieve dingen. Laten we hopen dat 2016 ook zo word! 

Q: Wat is jouw hoogtepunt van 2015?

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Irma

  Awh, smelt bij het kopje Liefde. Zo lief en leuk en fijn om te lezen!
  Irma onlangs geplaatst…..en ook nog even dit.My Profile

  december 31, 2015 at 1:58 pm
  • Reply Joyce

   Hihi ik ben er ook echt heel blij mee!

   december 31, 2015 at 2:00 pm
 • Reply anna

  Wat een mooi artikel, wat fijn dat je zo verliefd bent! 😀 Gelukkig nieuw jaar!

  januari 1, 2016 at 11:33 am
 • Reply Sas

  Wat een tof artikel met fijne punten!
  Ik had 2 hoogte punten: mijn vaste contract tekenen en ons huisje te koop zetten.
  Hopelijk volgend jaar zitten we in een nieuw huis!

  Ik wens je nog een fantastisch 2016 toe!

  januari 1, 2016 at 1:52 pm
 • Reply Dascha

  Wat een mooi artikel! Gelukkig nieuwjaar! 🙂

  xoxo
  http://www.its-dash.com

  januari 1, 2016 at 8:04 pm
 • Reply Chantall

  Super leuk om te lezen! Fijn gevoel he als je klaar bent met school :-). En wat fijn dat je de liefde hebt gevonden :-D.
  Mijn hoogtepunt was overduidelijk de drie maanden dat ik op ibiza heb gewoond afgelopen zomer.

  januari 3, 2016 at 5:58 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  FAVE SONGS 2015

  2015 zit er alweer bijna op en terugblikken is natuurlijk altijd leuk! Afgelopen week kon je al mijn favoriete kerstliedjes...

  Sluiten