Follow:

TIP | VIERDAAGSEFEESTEN NIJMEGEN

Morgen is het dan weer zo ver! De vierdaagsefeesten staan weer voor de deur! Al mijn hele leven woon ik in Nijmegen en weet ik niet beter dan dat de boel in de derde week van Juli weer volledig ontploft, op een geweldige manier. De vierdaagse is dan ook een begrip wat in mijn leven hoort. Vanaf komende dinsdag komen er duizenden wandelaars, waaronder ook vele militairen, naar Nijmegen om de vierdaagse te lopen. Gelukkig zit mijn vakantie er dit jaar al op en kan ik er lekker van genieten deze week! Vandaag wil ik jullie mijn favorieten van deze week laten zien. Want wanneer je mogelijkheid hebt om er een dagje/avond naartoe te gaan raad ik je dat zeker weten aan! De sfeer is namelijk echt geweldig! 

HELE WEEK 

Foodstreet 
Kom genieten van eerlijk en gezond streetfood! Je keuze is ruim; zo is er de Thaise keuken, kun je crepes en yoghurt eten maar ook Surimaans eten en cocktails staan op het menu! Voor ieder wat wils dus. 
De Kaaij, onder de waalbrug

Werelds eten 
Ook hier worden gerechten van over de hele wereld voor jou bereid. Surinaamse roti, Javaanse saté, Griekse gyros of Egyptische broodjes shoarma, je zegt het maar! Kom zelf proeven en geniet van het eten op het Party into the future Museumplein terwijl je je drankje besteld bij de fonteinbar en de DJ bus swingende plaatjes afspeelt. 
Museumplein, kelfkensbos 

Foodtrucks op de Ramblas 

Heb je nog niet genoeg eten gezien en geproefd? Dan kun je ook nog op de Ramblas terecht voor een breed scala aan voedsel. Aan eten komen we deze week in ieder geval niet te kort! 
Ramblas, Van Schaeck Mathonsingel

ZATERDAG 

Vunzige deuntjes 
Op zaterdag barst het feest los in de Molenstraat. De eerste twee dagen van de feesten kun je hier Vunzige deuntjes vinden op het buitenpodium én in café van Buren voor de afterparty. Het mooiste hieraan is dat de entree volledig gratis is (maar wel 18+). 

Back to the 90’s

Terug naar de tijd dat Twitter nog niet bestond, je de blits kon maken met een gameboy, Peter van Vossen nog in het Nederlands elftal speelde en FC Twente nog in het Diekman stadion speelde, kids Flippo’s spaarden in plaats van volgers op facebook en Bill Clinton geen sex had met ‘that woman’. 

Helemaal los op de hits van toen. Onze dj’s van de avond trakteren je weer op the best and the worst of the decade. Dj paul, Nakatomi, Backstreet Boys, Pearl Jam. Nirvana, Puff Daddy, het komt allemaal voorbij. En heb je geen oppas voor je Tamagotchi of Furby, dan neem je die maar gewoon mee! 

Special guests: T-Spoon & The Sunclub
Plein 1944 

The Partysquad 
Jupiler Stage, Hunnerpark 

Wolter Kroes 
Matrixx Live aan de kade, Waalkade 

Q-Music the Party met het foute uur live 
Matrixx Live aan de kade, Waalkade 

ZONDAG 

Kraantje Pappie 
Matrixx Live aan de kade, Waalkade 

De Waal in vlammen 
Traditiegetrouw is het vuurwerk een knallend hoogtepunt tijdens de Vierdaagse. Dit jaar kijk je het vuurwerk op ultieme wijze bij het Labyrinth. Plof neer in een zitzak of neem plaats in ‘de Jungle Bar’. Geniet comfortabel van dit schouwspel en proef ondertussen een zalig biertje.
Labyrinth, Waalkade 

Broederliefde 
Matrixx Live aan de kade, Waalkade 

MAANDAG 

Ronnie Flex 
Jupiler Stage, Matrixx at the park, Hunnerpark 

DINSDAG 

Vengaboys 
Matrixx live aan de kade, Waalkade 

Q Music the 90’s party 
Matrixx live aan de kade, Waalkade 

WOENSDAG 

Credible’s roze woensdag 
Roze woensdag kan natuurlijk niet missen tijdens de vierdaagse! Hotel Credible staat bekend als place to be voor de LGBT scène tijdens de roze woensdag van de Nijmeegse 4-daagde feesten. Terwijl de duizenden wandelaars deze dag voor het hotel langs de laatste kilometers van de tweede 4-daagse dag lopen worden ze opgezweept door de vele toeschouwers in de Hertogstraat. Vogelkooien met geoliede mannen die dansen op de tropische beats van DJ’s de Tropen het roze feestje stijgt hier zoals altijd naar hoge temperaturen.
Credible, Hertogstraat 

Jody Bernal
Hertogplein 

DONDERDAG 

Andre Hazes 
Matrixx live aan de kade, Waalkade 

VRIJDAG 

Intocht vierdaagse 
De intocht van de vierdaagse, de allerlaatste dag waarop alle (nouja de meeste) de laatste finishlijn halen. Het is echt een evenement op zich en geweldig om eens mee te maken, zo sfeervol! 
Via Gladiola

De Snollebollekes 
Matrixx live aan de kade, Waalkade 

 

Zo, wat mij betreft zijn dit de absolute hoogtepunten van de vierdaagsefeesten! Wat me wel opvalt is dat de grote namen deze keer vooral bij de Matrixx aan de kade komen, en de molenstraat bijvoorbeeld hierin nogal wat achter valt tegenover de afgelopen jaren. Jammer! Natuurlijk is er deze week in Nijmegen nog zo ontzettend veel meer te doen dus neem zeker eens een kijkje! 

Q: ga jij naar de vierdaagsefeesten?

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Joanne

  Dat klinkt gezellig! Heb er vaker goede verhalen over gehoord, maar ben er nog nooit geweest!
  Joanne onlangs geplaatst…Outfit | Wide floral pantsMy Profile

  juli 14, 2017 at 9:31 pm
 • Reply Marlous

  Ja leuk! Ik ben in Nijmegen geboren en getogen, maar woon er al 5 jaar niet meer. Heb vroeger nog wel tijdens de zomerfeesten gewerkt en dat was altijd zo’n leuk feest! Ik ga deze week nog 1 avondje terug, eventjes goed jouw lijstje bekijken welke avond daarvoor het leukst is 😉

  juli 15, 2017 at 9:36 am
 • Reply Sammie

  Ik woon ook in Nijmegen en we zijn zaterdag avond de stad in geweest en zondag, gisteren zijn we weer gegaan en waren we het na 1 uurtje al zat. Ik vind het te druk geworden, het is zo gegroeid de laatste paar jaar dat ik het niet meer leuk vind, teveel mensen en te massaal allemaal. Vandaag gaan we kijken naar de wandelaars en morgen ook maar de feesten zullen we waarschijnlijk links laten liggen de rest van de week.
  Sammie onlangs geplaatst…Bloomon abonnement, nog steeds tevreden?My Profile

  juli 18, 2017 at 9:54 am
 • Reply Jouvence

  Ik woon vlakbij Nijmegen en kijk er ook elk jaar weer naar uit, op dinsdag komt de route altijd langs het huis van mijn ouders, traditiegetrouw gezellig daarheen om te kijken en aanmoedigen! Ben uiteraard ook nog een aantal avonden naar Nijmegen geweest. Leuk dat je dit als tip/aanrader geeft, want dat is het zeker! xx

  juli 25, 2017 at 9:22 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  WAT WIL IK GRAAG ZIEN IN ROME?

  Over anderhalve maand is het dan zo ver! 1 juli vertrekken mijn vriend en ik naar een camping in de...

  Sluiten