Follow:

WAT WIL IK GRAAG ZIEN IN ROME?

Over anderhalve maand is het dan zo ver! 1 juli vertrekken mijn vriend en ik naar een camping in de buurt van Rome. Naast dat we natuurlijk ook heerlijk op de camping willen vertoeven gaan we zeker ook minimaal 2 dagen Rome in. Ik ben nog nooit in deze stad geweest maar het stond al jaren op mijn lijstje. Het lijkt me echt een prachtige stad! Van te voren dingen over de stad uitzoeken en bekijken waar ik allemaal heen wil is voor mij zeker onderdeel van de voorpret en ik besloot met jullie te delen wat ik allemaal zou willen zien! 

De Trevi fontein 

De grootste en bekendste fontein van Rome moeten we natuurlijk zien. De fontein is gelegen aan Piazza di Trevi en is 26 meter hoog en ongeveer 22 meter breed. Flinke fontein dus! De legende gaat dat wanneer je met de rug naar de fontein en met je ogen dicht een muntje in de fontein gooit je ooit nog terug zult keren naar Rome. De muntjes worden weer uit de fontein gevist en aan een goed doel gegeven. Doen dus! 

Villa Borghese 

Bij Villa Borghese denken veel mensen aan het museum dat erbij hoort. Ik niet, ik denk juist aan de prachtige tuinen. In het park is een grote vijver met in het midden een soort eilandje met een Romeinse tempel. Hier kun je roeiboten huren. Dit lijkt me zo leuk om te doen! 

Het colosseum 

Het colosseum van Verona heb ik al gezien maar volgens mij moet die van Rome nog machtiger en mooier zijn. Het was namelijk het grootste amfitheater van het Romeinse rijk. Het is ook een van de 7 wereldwonderen dus dan kan ik ook gelijk zeggen dat ik er daar een van gezien heb!

Castel Sant’Angelo 

Castel Sant’Angelo wordt ook wel de Engelenburcht van Rome genoemd. De burcht ontleent zijn naam aan een legende. Op kerstdag 590 hield paus Gregorius I een grote plechtige kerkelijke optocht om God te smeken een einde te maken aan de pestepidemie. Boven op het mausoleum verscheen de aartsengel Michaël. De engel stak zijn zwaard in de schede, wat betekende dat Gregorius’ smeekbede was verhoord en de strijd tegen de pestepidemie voorbij was. Paus Pius II liet op de plek waar de engel verschenen zou zijn een kapel bouwen. 

Sixtijnse kapel 

Vaticaanstad staat ook zeker op mijn lijstje en wanneer we hier zjn wil ik ook graag naar de Sixtijnse kapel. Het is de bekendste kapel in het apocalyptisch paleis. Vanwege de fresco’s van Michelangelo is het een van de bekendste binnenruimten ter wereld en dat wil je natuurlijk zien! 

Piazza del Popolo 

Piazza del Popolo betekent letterlijk plein van het volk. Op dit plein kun je oude kerk Santa Maria del Popolo vinden. Hiernaast staat de Porta del Popolo, de noordelijke stadspoort van de Aureliaanse muur. Het plein ligt aan de voet van van de Pincio heuvel, vanaf deze heuvel heb je een prachtig uitzicht over Piazza del Popolo en de skyline van Rome. 

Forum Romanum 

Het Forum Romanum was in de oudheid van centrum van Rome. In de gloriedagen van het Romeinse rijk was dit zowel het politieke, juridische, religieuze en commerciële centrum van de stad. Ik hou van deze oudheden dus dit lijkt me echt ontzettend gaaf om te zien! 

En zo is er eigenlijk nog zo ontzettend veel meer wat ik nog zou willen zien haha. Maar ik vrees dat dit al vrij veel is om in twee dagen te proppen dus ik besloot het hier maar bij te houden voorlopig! 

Q: wat is jouw absolute aanrader voor in Rome?

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

 

 

 

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

12 Comments

 • Reply Angela

  Rome lijkt me echt super tof om eens naartoe te gaan, wil er ook graag eens een keer heen! Veel plezier 🙂 Dit zijn inderdaad echt de must-sees in Rome.

  mei 17, 2017 at 8:13 am
 • Reply Annika - Mrs. Marvelous

  Gaaf! Ik ben er helaas nog nooit geweest, maar het lijkt me geweldig mooi! Veel plezier!
  Annika – Mrs. Marvelous onlangs geplaatst…Kruidvat Body Oil Caring Warm Vanilla Shea ButterMy Profile

  mei 17, 2017 at 10:36 am
 • Reply Lieke van Veen

  Rome lijkt me echt een super mooie stad.

  mei 17, 2017 at 3:46 pm
 • Reply Laura | It's a Food Life

  Wat leuk dat je naar Rome gaat! Het is zo’n prachtige stad! Ik heb er laatst een blog over geschreven, vooral op eten en drinken gericht. Ik zal het je in ene prive berichtje sturen. misschien heb je er wat aan! Liefs

  mei 18, 2017 at 9:29 am
 • Reply Carlijn

  Wat gaaf! Wij zijn van plan om volgende zomer richting Rome te gaan. Veel plaatjes herken ik ook uit de film Angels and Demons, haha. Veel plezier!

  mei 18, 2017 at 10:25 am
 • Reply Lonneke

  Ik ben echt nog nooit in Rome geweest maar het lijkt mij een prachtige stad om in rond te dwalen. Ik zou zelf vooral Het colosseum willen zien. Alvast heel veel plezier!

  mei 18, 2017 at 5:51 pm
 • Reply Linda | travellersoftheworld

  Rome is zo gaaf! Ga ook zeker naar Trastevere en natuurlijk naar het Vaticaan, dat vond ik de hoogtepunten. Wij zijn op alle plekken geweest die je noemt, behalve de trevifontein, want die stond in de steigers. Verder is het handig om eerst naar het forum romanum te gaan en daar een combiticket voor het colosseum te kopen. Bespaart je een hele lange wachtrij
  Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…Op de bucketlist | veelzijdig SpanjeMy Profile

  mei 18, 2017 at 6:37 pm
 • Reply Jessica

  Rome schijnt een hele mooie stad te zijn. Wij wilde er vroeger eens naar toe maar konden geen parkeerplek vinden, dus weer terug naar de camping gereden haha dat was Rome voor mij.

  mei 18, 2017 at 7:19 pm
 • Reply Irene

  Italië alleen al favoriet bij mij vanwege de koffie. 😉
  Heel veel plezier, maar getuige je voorpret zal dat zeker gaan vlotten…
  Irene onlangs geplaatst…StylingMy Profile

  mei 18, 2017 at 8:35 pm
 • Reply kim

  Heerlijk! Ik heb geen aanraders, nog nooit in Rome geweest. Ooit een keer.. Ik bedoel, dat moet je toch een keer gedaan hebben!

  mei 19, 2017 at 5:34 am
 • Reply Marloes

  Rome staat ook echt hoog op mijn lijstje, leuk dat je er naartoe gaat! Lijkt me heel indrukwekkend om al die grote monumenten in het echt te zien.

  mei 19, 2017 at 5:26 pm
 • Reply Saskia

  Oh super gaaf! Hij staat nog op mijn wensenlijstje, ben er zelf nog nooit geweest. Alvast heel erg veel plezier! Benieuwd naar je ‘(foto)’verslag’ van je trip

  juli 14, 2017 at 11:47 am
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  REVIEW | HEMA STROBING STICK

  Strobing is helemaal hot. Nog nooit eerder is het zo populair geweest om een mooie highlight op je gezicht aan...

  Sluiten