Follow:

5 FAVORIETE ME-TIME MOMENTEN

Het inplannen van wat me-time is ontzettend belangrijk. Als twintiger merk ik dat mijn leven vrij vol zit en ik weet 100% zeker dat ik niet de enige hierin ben. Dit zorgt voor veel druk in je leven en je moet er voor zorgen dat je hier goed mee om kunt gaan en jezelf niet voorbij loopt. Als iemand dit weet ben ik het wel aangezien ik dus mezelf wel regelmatig voorbij loop. Wat ik doe om dit proberen tegen te houden is het inplannen van een aantal me-time momenten in de week. Vandaag deel ik met jullie wat ik tijdens deze momenten het liefste doe!

Warme douche of bad
Wat ik vaak als eerste doe wanneer ik wil ontspannen is een warme douche pakken. De voorkeur gaat natuurlijk naar een bad, maar die heb ik thuis helaas niet tot mijn beschikking. Toen mijn vriend nog wel bij zijn ouders woonde was er wel een bad aanwezig en daar maakte ik graag gebruik van! Maar goed, voor nu gaan we terug naar de douche dus. Ik vind het heerlijk om het water lekker warm te zetten en er lekker lang onder te staan. Ik heb ook douche spullen staan die ik niet standaard gebruik. Zo heb ik bijvoorbeeld een lavendel douchegel, een doucheolie en een foam van Rituals die ik speciaal voor dit soort gelegenheid gebruik. Na het douchen smeer ik me dan een met een fijne bodylotion en de basis is gelegd voor een avondje ontspannen!

Chillen op de bank
Na de douche is mijn bank vaak the place to be. Vooral in deze tijd van het jaar verzamel ik dan van alles om mij heen. Ik pak er een deken bij waar ik me in kan wikkelen, steek de kaarsjes aan, zorg dat ik een kop thee en en glas fris bij de hand heb en zo ook wat te eten. Dan hoef ik voorlopig de bank niet meer af en dat is dus ideaal! Hier pak ik dan een goed boek of juist een fijne serie bij. Dit is voor mij wel de ultieme chillavond!

Wandelen
Wat ik de laatste tijd ook erg ontspannend vind om te doen is naar buiten gaan. Ik merkte de laatste tijd dat mijn hoofd regelmatig vol loopt en ik hier hoofdpijn van krijg. Wat dan echt de perfecte oplossing voor mij is, is om gewoon even naar buiten te gaan. Even lekker de frisse lucht inademen en de natuur om mij heen in mijn opnemen. Hierdoor wordt mijn hoofd weer wat leger en kom ik een stuk ontspannender weer thuis.

Yoga
Zoals ik eerder al aangaf volg ik sinds kort yogalessen en misschien is dit wel hét ultieme me-time momentje. Wat is het heerlijk om je lichaam op deze manier te voelen ontspannen en dat je hoofd op een gegeven moment gewoon helemaal stil is. Jeetje, wat is dat een ervaring voor iemand waarvan zijn hoofd normaal gesproken altijd door maalt. Wat geniet ik van die stilte! Dat fijne, ontspannen gevoel werkt voor mij de hele avond nog door. Wanneer ik vanuit de les naar de bus loop merk ik ook dat ik wereld om mij heen op een andere, positieve manier op mij neem. Ik voel me gewoon helemaal zen!

Schrijven in mijn Bullet journal
Het klinkt misschien vreemd maar ook dit is zeker een moment van ontspannen voor mij. Vooral wanneer ik het druk heb in mijn leven vind ik het heerlijk om op zondagavond een weekoverzicht te maken met al mijn afspraken en de dingen die ik moet doen. Vaak zet ik dan ook alvast de taken voor bepaalde dagen die ik al weet erin en zo creëer ik wat structuur in mijn hoofd en in mijn leven.  Naast dat ik het erg leuk vind om te doen zorgt het er ook dus voor dat mijn hoofd weer wat leger wordt, erg prettig!

Q: Wat is jouw favoriete me-time moment?

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN | INSTAGRAM | FACEBOOK | TWITTER

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
FLASHBACK WEEK 44 | LEUKE DINGEN EN VEEL EMOTIES

Gedaan Afgelopen week begon mijn tentamenweek en dat betekende dus dat ik veel vrij was. Jeej! Toch heb ik nog...

Sluiten