Follow:

BEN JIJ EEN TEVREDEN MENS?

Als ik dit en dat eenmaal bereikt heb, dan ben ik tevreden. Wanneer ik die baan heb gekregen, in ons nieuwe huis woon, die vervelende periode overbrugt heb, of die ene grote reis heb gemaakt. Dan ben ik tevreden. Dit hoor je ontzettend vaak, maar zou dit waar zijn? Want wanneer je die grote reis hebt gemaakt, die ideale baan hebt gekregen en je in rustig vaarwater zit, vind je vast wel weer wat nieuws en bedenk je een nieuwe reden om ontevreden met je leven te zijn.
Wanneer je eenmaal in die gedachtegang zit is er altijd wel iets dat ‘niet klopt’ of wil je meer. Hoe krijgen we het nou eens voor elkaar om echt tevreden te zijn met wat je hebt?

Het leven kan altijd fantastischer en beter. Hoe sterker je dit vind, hoe minder tevreden je met je leven bent. Ja, het leven kan altijd beter. Maar het is ook belangrijk om te beseffen dat je het nu ook best wel prima hebt. Wanneer je een beetje meer tevreden hebt in je leven wordt alles leuker en makkelijker.

Begin nu – wordt tevreden

Het is belangrijk dat je gewoon nu begint en niet blijft wachten tot dat moment waarop je iets bereikt hebt om tevreden te zijn. Je gaat niet plotseling op een moment in de toekomst tevreden worden. Als je nu niet tevreden bent, ga je dat waarschijnlijk nooit zijn. Tenzij je er nu actief iets aan gaat doen. Want eigenlijk is het heel simpel; tevreden zijn is iets wat je doet, niet iets dat je bent.
Wanneer je tevredenheid beoefent, voel je je tevreden. Maar wanneer je gewoon wacht tot dat ene magische moment dat je tevreden bent, kun je denk ik lang wachten. En zelfs wanneer dat magische moment zich wel voordoet, is het leven veranderlijk en zal dit moment niet voor eeuwig zijn. Dus wacht niet op het moment dat je leven verandert, maar verander de kijk op je leven. Je kunt tevreden zijn wanneer je dat maar wilt, het is een keuze die je maakt.

Wanneer je er goed over nadenkt is dit een oneerlijke strijd. De wereld laat je altijd zien dat je meer kunt hebben, dat je meer kunt doen en meer kunt zijn. Wat denk je van alle reclames op televisie? Of de social media die het perfecte plaatje laat zien? Al deze prikkels kunnen jou een gevoel van ontevredenheid geven. Ze willen jou doen geloven dat je hun producten en diensten nodig hebt om je beter te voelen. Laat jezelf niet voor de gek houden!

Ontevredenheid is iets dat wordt gekweekt in ons hoofd. Iedereen denkt na over het leven dat ze hebben. En wanneer we te snel door ons leven gaan zijn we sneller geneigd om ontevreden te zijn. Dit is natuurlijk ook logisch. Wanneer je altijd maar rent en vliegt heb je nauwelijks ruimte om je leven te ervaren. Wanneer je dit vertraagd besef je je hoeveel je eigenlijk al hebt. Wanneer je meer mindful door je dag heen gaat merk je hoe ‘bijzonder’ de alledaagse dingen eigenlijk zijn. Je geniet ineens van iets kleins en simpels. Wanneer je leeft met meer kalmte en aandacht, wordt je leven intenser.

En daarnaast, realiseer je wat je WEL hebt. En stop jezelf te vergelijken met anderen. Wees blij en dankbaar voor alles wat je in leven hebt. Kijk eens om je heen, geniet van die kleine en fijne dingen. Van je baan die goed gaat, die ene geweldige vriend of vriendin, al het lekkere eten, het feit je mensen om je heen hebt die van je houden, de zon die schijnt, die ene vakantie in het vooruitzicht, je lieve huisdier die een knuffel komt halen en dat je haar deze dag zo geweldig zit. En zo kan ik nog wel even doorgaan!

Kijk naar wat je wel hebt, en vergeet vooral wat je niet hebt. Maak de keuze om NU tevreden te zijn. Je zult je zoveel beter voelen!

Q: Hoe tevreden ben jij?

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN | INSTAGRAM | FACEBOOK | TWITTER

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Daphne

  Interessant artikel! Zelf ben ik echt snel tevreden; eigenlijk zodra ik moet glimlachen/iets leuks heb gepland/onder gezelschap ben, ben ik echt een blij mens. Natuurlijk heb ik ook wel eens mindere dagen dat ik over letterlijk alles ga piekeren, en nog steeds vind ik relativeren erg lastig, maar I’ll get there!

  januari 15, 2018 at 11:46 am
  • Reply Joyce

   Dat is echt supergoed en fijn om te horen! Piekerdagen horen er ook wel bij en kun je niet altijd vermijden. Ik probeer die ook gewoon te accepteren dus, maar natuurlijk wel met mate.

   januari 16, 2018 at 9:12 am

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  MIJN 2018

  In het begin van een nieuw jaar is het natuurlijk ook weer tijd om naar je goede voornemens te kijken....

  Sluiten