Follow:

HOE KRIJG JE MEER STRUCTUUR IN JE LEVEN?

Af en toe kan ik echt een complete chaoot zijn. Mijn hoofd loopt sowieso al over van alle gedachtes en wanneer ik het dan druk heb kan ik er echt knettergek van worden en ik raak ik totaal het overzicht kwijt. Met alle gevolgen en stress van dien. Niet de bedoeling! Ik merk ook aan mijn lichaam dat het energie vreet. Ook niet de bedoeling! Nu ik deze maand bezig ben met een gezonder leven, bedacht ik me dat ik ook wel eens wat tijd kan besteden aan een ‘gezonder hoofd’. Een gezondere mindset. Dat lijkt me wel wat. Nou en het grootste punt voor mij om dan te beginnen is het meer structuur aanbrengen in mijn leven! Vandaag wil ik met jullie delen hoe ik van plan ben dit aan te gaan pakken. En over een maandje wil ik dan met jullie terugblikken op hoe het gegaan is. Wat werkte voor mij en merk ik dan al vooruitgang? Maar voor nu dus even mijn ideeën en plannen!

Mijn dag plannen en indelen op tijd

Sinds 1 mei ben ik al begonnen met elke dag een lijstje maken met de dingen die ik moet doen. Hier kan je bijvoorbeeld de dingen die ik voor mijn blog moet doen in terugvinden, mijn voorbereidingen voor stage en school, maar ook mijn sportmomenten en andere dingen die ik moet doen. Door dit allemaal op te schrijven merk ik dat het al een stukje rustiger in mijn hoofd wordt en ik overzicht heb op wat er allemaal moet gebeuren op een dag. Nu wil ik dit nog een stukje gaan verbreden: ik wil mijn tijd beter indelen, zoveel mogelijk overdag inplannen zodat ik ’s avonds tijd voor mezelf heb. In mijn lijstje wil ik dit ook verwerken door de dag te verdelen in 3 momenten: ochtend, tussen 12 en 6 en daarna. Het doel is dan ook om na 6 uur alleen nog maar leuke dingen te plannen. Of sporten, maar dat hoort ook onder leuk te vallen haha. 

Op schooldagen een kwartier eerder opstaan

Vrijwillig eerder opstaan? Dat klinkt als niks voor mij. Daarom doe ik het ook alleen op schooldagen, dan is 7u opstaan nog acceptabel haha. Op stagedagen zou dat 6:15 worden en dat vind ik toch net iets te vroeg! Anyway, door een kwartiertje eerder op te staan heb ik net wat meer tijd om ’s ochtends rustig aan te doen en nog wat dingen voor mijn blog te kunnen regelen. Een rustige start zorgt bij mij voor een rustiger hoofd. 

Dagelijks de tijd nemen om even op te ruimen

Jep een chaoot in hart en nieren hier. Ik kan ontzettend goed overal een rommeltje van maken. Letterlijk dan hé. In de huiskamer slingert er van alles rond en zo ook in mijn slaapkamer. En ja je weet het, een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Elke dag even opruimen dus! Lijkt me een kleine moeite. 

Een ochtend- en avondroutine creëren

Door al die drukte in mijn hoofd kom ik vaak ook moeilijker in slaap. Door een avondroutine te creëren maak ik mijn lichaam alvast klaar voor het slapen gaan en wie weet helpt dat om wat beter te slapen. De komende dagen ga ik op zoek naar een goede routine voor de ochtend en de avond. Ik ben benieuwd wat eruit gaat komen! 

Doordeweeks op een vast tijdstip gaan slapen

In het verlengde van de avondroutine wil ik doordeweeks op een vast tijdstip gaan slapen. Hopelijk levert dit ook een beter slaapritme op. Het plan is om het half uur daarvoor niet meer op mijn laptop of telefoon te zitten maar lekker een stukje te gaan lezen. Ik vind het namelijk heerlijk om te lezen maar doe dit veel te weinig!

Q: hoe zorg jij voor structuur in je leven?

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Loes

  Goede tips! Ik vind het altijd al heel erg helpen om even op te schrijven wat ik moet doen, dan ben ik al een stuk rustiger in mijn hoofd.
  Loes onlangs geplaatst…Levende Loes #12 – 29 april tot 5 meiMy Profile

  mei 8, 2017 at 8:22 am
 • Reply Sandra

  Rituelen hebben helpen mij erg! Wat je dus ook wel kan vergelijken met een ochtend- en avondroutine hebben. Verder helpt het mij om ook mijn dag in te plannen en met tijden te werken. Momenten inplannen om op te ruimen is wel een goed plan. Dat ontbreekt nog bij mij, haha.
  Sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #102 | Meloen ijs, pizza-date & doen wat kanMy Profile

  mei 8, 2017 at 10:39 am
 • Reply Mariëlle

  Héle goede tips 🙂 Ik ben hier ook veel mee bezig en ik vind het heerlijk!
  Mariëlle onlangs geplaatst…Pacifica enlighten eye shadow palette reviewMy Profile

  mei 8, 2017 at 6:41 pm
 • Reply Jana

  Goede tips! Ik heb namelijk erg moeilijk om structuur in mijn leven te houden haha :-)x
  Jana onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn leven #119My Profile

  mei 8, 2017 at 7:40 pm
 • Reply Talitha

  Ik raad je de Bullet Journal Handleiding van Kelly Deriemaeker aan! Zelf net mee bezig en oh man, zo’n bullet journal is fantastisch om elke dag alles even op een rijtje te zetten, to-do lists bij te houden, ronddwarrelende gedachten in vast te leggen, eigenlijk alles wat je maar wil.

  juni 21, 2017 at 12:19 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  MOEDERDAG TIPS

  Over 7 dagen is het weer tijd om je liefste moeder in het zonnetje te zetten. Sommigen zullen hier net...

  Sluiten