Follow:

MIND | 3 DINGEN WAAR IK TROTS OP BEN

Screenshot 2016-02-12 at 15.49.14

Tegenwoordig wordt er steeds minder gekeken naar de dingen die je bereikt hebt in je leven en waar je absoluut trots op mag zijn. Des te meer wordt er gekeken naar dingen waarin je hebt gefaald of nog niet hebt bereikt. Zo jammer vind ik dat.. Want de mindere dingen in je leven kan je niet meer terugdraaien, dus waarom nog zoveel aandacht daaraan besteden? Daar wordt je zo ongelukkig van. Waarom niet al die aandacht aan de positieve dingen in het leven besteden, ik denk dat je daar veel beter van word. Het is erg belangrijk om te onthouden wat je hebt bereikt in het leven en dat je daar trots op kunt en mag zijn! Daarom wil ik vandaag 3 dingen met jullie delen waar ik zelf absoluut trots op ben. 

1. Als eerste ben ik ontzettend trots op het feit dat ik van een ongelukkig persoon gegroeid ben naar iemand die oprecht gelukkig is en weer van het leven kan genieten. Toen ik 14 was overleed mijn vader en daarna heb ik best een donkere periode gehad als ik eerlijk ben. Het was allemaal kut en ik kon niet meer genieten van de kleine dingen. Er was steeds meer voor nodig om wel te genieten en ook zat ik met zoveel opgekropte gevoelens en vragen. Op dat moment vroeg ik me af of het ooit nog beter zou worden. En uiteindelijk is het absoluut beter geworden. Nu ik 22 ben kan ik oprecht zeggen dat ik echt een gelukkig persoon ben. Ik heb die periode achter me kunnen laten, ik heb dingen bereikt in het leven die ik heel graag wilde en ben als persoon absoluut gegroeid. En daar ben ik echt onwijs trots op! 

Screenshot 2016-02-12 at 16.23.44

2. Daarnaast ben ik ook onwijs trots op het feit dat ik nu dan eindelijk op de pabo zit. 4,5 jaar geleden begon ik op het mbo aan de opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang. Het mbo is altijd een opstapje geweest naar het hbo, even 3 jaar uitzitten totdat ik eindelijk aan de opleiding zou kunnen gaan beginnen die ik altijd al wilde; de pabo. Maar de kinderopvang beviel me eigenlijk totaal niet en na anderhalf jaar besloot ik te stoppen en te switchen naar onderwijsassistent. Dit ging wat beter maar betekende wel een jaar extra mbo.. 4 jaar heb ik onder mijn niveau gewerkt en heb ik eigenlijk nooit wat hoeven doen.. Dat werkt absoluut niet motiverend en vaak baalde ik als een stekker. Maar ik heb doorgezet. Helaas besloot de overheid een andere obstakel neer te zetten in de vorm van toelatingstoetsen. Was ik eindelijk zover was het niet eens zeker of ik toegelaten zou worden.. Maar gelukkig heb ik ook deze obstakel overwonnen en kan ik nu zeggen dat ik inmiddels alweer een halfjaartje aan de pabo studeer en ik hier dolgelukkig mee ben! 

3. En als laatste ben ik trots op het feit dat ik mezelf steeds meer leer waarderen. Mijn eigenwaarde was een aantal jaar geleden best laag, maar inmiddels heb ik geleerd dat ik er best wel mag zijn en is deze eigenwaarde dus gestegen! 

Q: Waar ben jij het meest trots op in je leven?

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Susan

  Wat een mooi artikel, en je mag zeker trots op jezelf zijn!!

  Liefs,
  Susan

  februari 15, 2016 at 9:09 am
 • Reply Mariska

  Dat zijn ook echt punten om trots op te zijn! Geluk komt niet aanwaaien en het kan heel lastig zijn om uit een dal te klimmen. Ga zo door!
  Mariska onlangs geplaatst…Oogschaduw voor beginnersMy Profile

  februari 15, 2016 at 9:54 am
 • Reply Daphne

  Je kan absoluut trots op jezelf zijn. Fijn om te lezen dat je je zo gelukkig voelt <3 Kan ik nog een hoop van leren!

  februari 16, 2016 at 5:54 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  PERSONAL UPDATE

  Zoals jullie misschien gezien hebben is het weer eventjes stil geweest op LemonyLife. Ik kon het wederom weer eventjes niet...

  Sluiten