Follow:

PERSONAL | ALS IK LATER GROOT BEN.. IS DAT NU?

wanneer ik groot ben

Toen ik nog een klein meisje was, was ik al bezig met ‘als ik later groot ben…’ Als ik later groot ben word juffrouw. Als ik later groot ben, ben ik mama van 2 kindjes. Als ik later groot ben heb ik alles bereikt wat ik wil bereiken. Nu ik alweer bijna 23 ben, ben ik nog steeds bezig met ‘als ik later groot ben..’ Maar wanneer ben ik eigenlijk groot? En wat wil ik eigenlijk nu echt wanneer ik groot ben?

Wanneer ben ik groot?

Van de week knalde het besef opeens binnen. Ben ik nu niet eigenlijk al groot? Moet ik nu niet al dingen bereikt hebben die ik vroeger als klein meisje graag wilde? Natuurlijk ben ik hier al wel mee bezig. Ik volg een opleiding om uiteindelijk juf te worden, iets wat ik al wil sinds ik een klein kind was. Maar moet ik nu al alles bereikt hebben? Ik weet niet eens wat ik allemaal wil bereiken! Ik weet alleen dat ik nu nog niet op het punt ben dat ik tevreden ben. Gelukkig hoef ik dat nu ook nog niet allemaal bereikt te hebben. Na lang nadenken, ben ik naar mijn mening pas over minimaal 20 jaar groot. Misschien zelfs wel pas over 40 jaar. Ik ben pas groot wanneer ik naar mijn mening genoeg bereikt heb, tevreden ben, niet nog meer wil groeien. En wie weet, misschien ben ik wel nooit groot. Ik wil namelijk altijd meer. 

Wat wil ik eigenlijk wanneer ik later groot ben?

Dit is een vraag die me de laatste tijd erg veel bezig houdt. Want wat wil ik nou eigenlijk? Wanneer is het genoeg? Natuurlijk wil ik juf worden en ben ik ontzettend blij met het feit dat dit over ongeveer 3 jaar waarschijnlijk werkelijkheid gaat worden. Maar toch voelt dit niet als genoeg. Nu heb ik al wel in mijn hoofd welke specialisatie ik later wil doen, maar toch is er nog steeds de vraag of dat genoeg is. 
Ik voel de laatste tijd een soort van onrust. Ik wil meer, maar ik weet niet precies wat. En dat is zo frustrerend! 

 

God, dit artikel staat eigenlijk alleen maar vol met dingen die ik niet weet. Het enige wat ik weet is dat naast het juf zijn nog zo graag iets anders zou willen. Maar hoe kom ik er nou achter wat dat is?

Q: Ken jij dat onrustige gevoel van niet weten wat je wilt? Hoe kom je erachter wat je nou eigenlijk wilt?

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply carolien

  Ik herken dit echt heel erg. Deze vragen paseren mijn hoofd ook regelmatig. En elke keer kom ik er achter dat ik nog lang niet alles heb bereikt wat ik vroeger als kind wilde. Het woord “groot” is op zich al groot genoeg. Je kunt er zoveel verschillende betekenissen aan geven. 20 jaar, 30 jaar of misschien wel bij 50 jaar.

  Liefs, Carolien

  juli 1, 2016 at 5:48 am
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  HET GAAT EVEN NIET ZOALS HET MOET GAAN..

  Sinds dat ik inmiddels al weer ruim twee weken terug ben flauwgevallen, moet ik eerlijk toegeven dat mentaal wat minder...

  Sluiten